Εσπασε κάθε ρεκόρ η IPO της Alibaba

0

Στο χρηματιστήριο του Hong Kong, η αρχική δημόσια προσφορά της Alibaba Group Holding Ltd, του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου κατατάσσεται πλέον στις μεγαλύτερες IPO’s στην ιστορία παγκοσμίως.

jack-ma-alibaba-group-d8708d3c7e8a6422

H εταιρία άντλησε συνολικά κεφάλαια αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ που είχε σημειωθεί στο χρηματιστήριο του Hong Kong και το κατείχε η δημόσια εγγραφή της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας το 2010, όταν η άντλησε $ 22.1 δισεκατομμύρια.

Η ζήτηση μετοχών ήταν τεράστια και η Alibaba είδε γρήγορα να εξαντλούνται τα προς διάθεση τεμάχια και ήδη 21.800.000.000 δολάρια να έχουν εισρεύσει στα ταμεία της. Αυτό ώθησε τους κύριους μετόχους της Allibaba να ασκήσουν το δικαίωμα να διαθέσουν στη δημόσια εγγραφή, επιπλέον 48 εκατομμύρια μετοχές σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Alibaba συμφώνησε να πουλήσει 26,1 εκατομμύρια επιπλέον μετοχές και η Yahoo Inc 18,3 εκατ, λαμβάνοντας 1.8 και 1.2 δισεκατομμύρια αντίστοιχα. Σε αυτές προστέθηκαν και περίπου 3,6 εκατομμύρια τεμάχια που διέθεσαν οι συνιδρυτές της εταιρίας και έτσι το συνολικό ποσό της εγγραφής έφτασε στο μυθικό νούμερο των 25 δισεκατομμυρίων.

Share.

Leave A Reply