Στην Κολωνία της Γερμανίας διεξάγεται η Photokina 2014, η κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση για τη φωτογραφία και την οπτική απεικόνιση, στην οποία η Sony Corporation («Sony») παρουσιάζει τη βιντεοκάμερα PXW-FS7 της σειράς XDCAM™ με κάρτα μνήμης και εναλλάξιμους φακούς.

photokina

Μαζί παρουσιάζει και τη σειρά των φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς Sony«α» και την πλήρη σειρά φακών A-mount – συμπεριλαμβανομένων των νέων σειρών, υψηλής ποιότητας, προϊόντων φακών «α», που είναι συμβατοί με full-frame αισθητήρες 35mm. Η Sony επιδεικνύει επίσης το σύστημα αυτόματης εστίασης, 4D FOCUS, το οποίο αποτελείται από μια ευρεία, οριζόντια και κάθετη περιοχή κάλυψης, γρήγορη αυτόματη εστίαση (AF), και ένα μοναδικό σύστημα αυτόματης εστίασης, που επιτυγχάνει προβλέψεις με μεγάλη ακρίβεια – όλα αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκονται σε προϊόντα, όπως η α6000, και συγκαταλέγονται στις κορυφαίες τεχνολογίες για βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Σε αυτήν την εκδήλωση θα παρουσιαστούν, επίσης, βραβευμένα έργα από τα Sony World Photography Awards 2014, τα οποία υποστηρίζει η Sony από το 2007.

Φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς α Σειρά E-mount

Η Sony παρουσιάζει τη σειρά α7, η οποία διαθέτει full-frame αισθητήρα CMOS 35mm σε ένα μικρό και ελαφρύ σώμα με εναλλάξιμους φακούς, όπως και η σειρά α6000. α7S Η α7S διευκολύνει τη φωτογραφία με υψηλή ευαισθησία και χαμηλό θόρυβο, τόσο για φωτογραφίες, όσο και για βίντεο, με εξαιρετικό εύρος ευαισθησίας και δυναμικό εύρος, συνδυάζοντας τον αισθητήρα Exmor® CMOS 35mm, με 12,2 εκατομμύρια ενεργά pixels, και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™. α5100 Η α5100 είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα Exmor CMOS, που αποδίδει περίπου 24,3 εκατομμύρια ενεργά pixels, και έναν ενσωματωμένο αισθητήρα phase-detection AF, εστιακού επιπέδου 179 σημείων, που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την οθόνη. Χάρη στο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα fast hybrid AF, διαθέτει εξαιρετική δυναμική παρακολούθηση σώματος και υψηλή ταχύτητα AF σε μόλις 0,07 δευτερόλεπτα.

Σειρά Α-mount

Η σειρά φωτογραφικών μηχανών A-mount διαθέτει τεχνολογίες αιχμής και μεγάλη γκάμα εναλλάξιμων φακών υψηλής απόδοσης, για να αποτυπώνουν οι χρήστες το συναίσθημα και την έκφραση στις φωτογραφίες τους. α77 II Το τελευταίο μοντέλο της σειράς A-mount διαθέτει αισθητήρα Exmor CMOS με περίπου 24,3 εκατομμύρια ενεργά pixels και έναν αισθητήρα phase-detection AF, εστιακού επιπέδου 79 σημείων (15 σημεία διασταύρωσης), το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η α77 II αποδίδει υψηλή ποιότητα εικόνας και εξαιρετική απόδοση παρακολούθησης, καθώς και μεγάλη ακρίβεια αυτόματης εστίασης, χάρη στο νέο αλγόριθμο αυτόματης εστίασης. Ακόμα και με ένα κινούμενο θέμα, η αυτόματη εστίαση συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα σας για ταχεία συνεχή λήψη εν ριπή μέχρι 12 κάδρα το δευτερόλεπτο ριπή, μέχρι 60 κάδρα πλήρους ανάλυσης) για να το απαθανατίσετε τη στιγμή που θέλετε.

Sony-A7s-front

Βιντεοκάμερα XDCAM™ με μνήμη και εναλλάξιμους φακούς PXW-FS7 Χρησιμοποιώντας φακούς «α» E-mount και αισθητήρα 4KExmorSuper 35mmCMOS (με περίπου 11,6 εκατομμύρια pixels, στο σύνολο και 8,8 ενεργά pixels), αυτό το μοντέλο υποστηρίζει την εγγραφή σε 4KXAVC. Ο νέος εργονομικός σχεδιασμός της εξασφαλίζει εξαιρετικό χειρισμό, ακόμα και όταν τη χειρίζεται ένα άτομο, σε οποιοδήποτε στυλ λήψεων με την κάμερα στον ώμο, στο χέρι ή από χαμηλή θέση.

Φακοί «α»

Ευρυγώνιος φακός ζουμ Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (E-mount) – SEL1635Z ZEISS®:

Ο SEL1635Z προσφέρει εξαιρετικά υψηλή ανάλυση απεικονίζοντας με ευκρίνεια αντικείμενα στην άκρη της οθόνης, και μειώνοντας την αλλοίωση και την καμπυλότητα πεδίου, στο απόλυτο ελάχιστο. Επιπλέον, η χρήση του γυάλινου στοιχείου ED (extra-low dispersion) επιτρέπει τη μείωση της χρωματικής σκίασης. Η επικάλυψη του ZEISS T* (“T-star”) παρέχει δυνατότητα υψηλής αντίθεσης για έλεγχο στο αντανακλώμενο φως επάνω στην επιφάνεια του φακού. Η εξαιρετική οπτική απόδοση ταιριάζει στην αυθεντική φωτογραφία τοπίων και εκμεταλλεύεται πλήρως τους ευρυγώνιους φακούς.

Φακός μηχανικού ζουμ SELP28135G, G Lens FE PZ 28-135mm F4 G OSS (E-mount):

Είναι ο πρώτος standard φακός, που υποστηρίζει full-frame αισθητήρα 35 mm και έχει φακό μηχανικού ζουμ. Σχεδιάστηκε για να προσφέρει βέλτιστο χειρισμό και οπτική απόδοση σε λήψεις βίντεο υψηλής ποιότητας, όπως τις 4K, και να είναι συμβατός με τη σειρά α7, και την επαγγελματική βιντεοκάμερα PXW-FS7, η οποία ανακοινώθηκε στην IBC 2014. Η Sony ενσωμάτωσε το SSM (Super Sonicwave Motor) ως μονάδα οδήγησης ζουμ, για πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία. Για πρώτη φορά, ένας φακός «α» είναι εξοπλισμένος με το τριών πτυχών λειτουργικό δακτύλιο «ζουμ-εστίαση-διάφραγμα», για να έχετε περισσότερο έλεγχο στην ταχύτητα του ζουμ και αναστροφή κατεύθυνσης του ζουμ. Η Sony παρουσιάζει 4 φακούς (FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS, FE 28mm F2, Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA, FE 90mm F2.8 Macro G OSS) και 2 μετατροπείς (FE Ultra Wide Converter και FE Fisheye Converter) που υποστηρίζουν full-frame αισθητήρες 35 mm που αναπτύσσονται ακόμα, ως σημείο αναφοράς. Συμπεριλαμβανομένων των τριών φακών, η Sony εισάγει το «σχέδιο δράσης» ανάπτυξης φακών, που δείχνει ότι Sony προτίθεται να κυκλοφορήσει συνολικά, περισσότερους από είκοσι φακούς «α» E-mount, που θα υποστηρίζουν full-frame αισθητήρες 35 mm, το 2016.

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-Shot

Η Sony παρουσιάζει την περίφημη σειρά RX, η οποία είναι εξοπλισμένη με full-frame αισθητήρες 35 mm Exmor και αισθητήρες Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό, 1 ίντσας, και εξακολουθεί να αποδίδει ανώτερη ποιότητα εικόνας χωρίς συμβιβασμούς, παρά το μικρό τους μέγεθος. RX100 III Αυτή η μικρή φωτογραφική μηχανή «τσέπης» διαθέτει αισθητήρα Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό, 1 ίντσας, τον καινούργιο φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* (“T-star”) με μεγάλο διάφραγμα 24-70 χλστ. και το σκόπευτρο OLED Tru-Finder™, ένα φωτεινό εύχρηστο σκόπευτρο υψηλής ευκρίνειας που μαζεύεται, για υψηλή ανάλυση και εξαιρετική απεικόνιση της υφής.

Φωτογραφική μηχανή-φακός

Η Sony θα παρουσιάσει τη σειρά των φωτογραφικών μηχανών-φακών της. Αυτές οι μηχανές μπορούν να συνδεθούν με το smartphone μέσω Wi-Fi, για να κάνετε λήψεις, όταν είναι τοποθετημένες στο smartphone, ή για selfies, φωτογραφίες, ή βίντεο από οποιαδήποτε γωνία, όταν αποσπώνται από το smartphone.

ILCE-QX1

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο στη σειρά με επιλογή εναλλάξιμων φακών, που διαθέτει τον ίδιο μεγάλο αισθητήρα APS-C, με μια φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς. Απολαύστε υψηλή ποιότητα εικόνας με όμορφα εφέ αποεστίασης φόντου (bokeh), καθαρές λήψεις σε νυχτερινές σκηνές με υψηλή ευαισθησία και χαμηλό ψηφιακό θόρυβο ή συνδέστε φακούς A-mount , για ακόμα περισσότερες δημιουργικές επιλογές.

DSC-QX30

Είναι εξοπλισμένη με φακό Sony G (φακό με οπτικό ζουμ 30x) και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Μπορείτε, πλέον, να κάνετε λήψεις με μεγαλύτερη ακρίβεια, ακόμα και σε μακρινά θέματα, που είναι δύσκολο να τα αποτυπώσετε με τη φωτογραφική μηχανή του smartphone σας. Action Cam HDR-AZ1VR Action Cam Mini: Με βάρος μόλις 63 γρ., αυτό το μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί στο σώμα του χρήστη, ή για παράδειγμα, στη λαβή του ποδηλάτου, για εύκολη λήψη κατά τη διάρκεια σπορ, όπως το snowboard, το mountain biking ή το σερφινγκ. Το νέο τηλεχειριστήριο, Live View Remote, που διατίθεται μαζί, είναι εξοπλισμένο με λειτουργία εγγραφής με GPS, και έτσι η Sony κατάφερε να προσφέρει στους καταναλωτές μια βιντεοκάμερα κατά 1/3 μικρότερη και ελαφρύτερη από το υπάρχον μοντέλο (HDR-AS100V). Εκτός από τα προαναφερθέντα σπορ, η βιντεοκάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές ακόμα περιστάσεις, για υψηλής ποιότητας απόδοση, από τα ταξίδια, μέχρι τα χόμπι σας.

Βιντεοκάμερα Handycam FDR-AX100

Είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα με οπίσθιο φωτισμό, τύπου 1,0, Exmor R™ CMOS, έναν επεξεργαστή εικόνας και έναν καινούργιο φακό που έχει βελτιωθεί για βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K. Απεικονίζει με επιτυχία την υφή, έτσι ακριβώς, όπως τη βλέπετε, με προοπτική υψηλής ευκρίνειας. Αυτό το μοντέλο είναι πιο μικρό και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του, την FDR-AX1, με περίπου 1/4 μικρότερη επιφάνεια και 1/3 λιγότερη μάζα, και σας προσφέρει εύκολες λήψεις σε 4K/30p.

Μετατροπέας RAW «Capture One Express» (για τη Sony) και λογισμικό επεξεργασίας εικόνων

Ο μετατροπέας RAW «Capture One» και το λογισμικό επεξεργασίας εικόνων από τη Phase One, πρόσφατα, προσαρμόστηκαν για τη Sony. Ο μετατροπέας «Capture One Express» (για τη Sony) θα παρέχεται χωρίς επιπλέον χρέωση σε χρήστες που αγοράζουν φωτογραφική μηχανή «α» με εναλλάξιμους φακούς ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot RX. Αυτό το εργαλείο επεξεργασίας εικόνας ενσωματώνει έναν προηγμένο επεξεργαστή εικόνας RAW για υψηλής ποιότητας φινίρισμα σε ευαίσθητες εικόνες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω website: www.phaseone.com/en/Imaging-Software/Capture-One-for-Sony.aspx το οποίο θα είναι προσβάσιμο ζωντανά στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, στις 10:00 CET.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply