Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προσφορών για το Σύζευξις II

0

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ) η αξιολόγηση των προσφορών για τα πρώτα δύο έργα του Σύζευξις 2 όπου η διαδικασία έχει προχωρήσει και πλέον αναμένεται  η συζήτηση και έγκριση των αποτελεσμάτων στη διακομματική επιτροπή.

syzeyksis

Η εκτίμηση είναι πως η ανάδειξη των αναδόχων θα ανακοινωθεί ίσως και εντός του μήνα. Πρόκειται συγκριμένα για:

  1. Το μεγάλο έργο του Σύζευξις 2 «Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες Νησίδων 1-8» προϋπολογισμού 329,8 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ (405,6 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ) όπου προσφορές υπέβαλαν ο ΟΤΕ, η Forthnet, η hellas online, η Wind και η Cyta. Το είδος της σύμβασης είναι προγραμματική συμφωνία. Ο ΟΤΕ και η Cyta υπέβαλαν προσφορά και για τις 8 νησίδες – περιοχές της χώρας. Η Forthnet για 4, η hellas online για 4 και η Wind για 3. Όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες υπέβαλαν προσφορά για τη νησίδα 1 που αφορά την Αττική.
  2. Το έργο « Υπηρεσίες Ασύρματης Νησίδας» προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ (38,4 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ)  με αντικείμενο  την παροχή υπηρεσιών «κινητικότητας» (mobility), τηλεφωνίας και δεδομένων σε στελέχη του δημοσίου για το οποίο προσφορές  υπέβαλαν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone Wind και η Cyta η οποία έχει εισέλθει στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα τρία έργα, οι προσφορές για αυτό που αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των υποδομών στις Κεντρικές Υπηρεσίες ISP και SLA, προϋπολογισμού 26,6 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ θα κατατεθούν στις 6 Οκτωβρίου (η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε με απόφαση της ΚτΠ πρόσφατα, αρχικά ήταν για τις 24 Σεπτεμβρίου).

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί καμιά νέα παράταση για την κατάθεση προσφορών για τα υπόλοιπα δύο και συγκεκριμένα για το έργο της Κεντρικής Υποδομής Διασύνδεσης Δικτύου (SIX) και τις Υποδομές Κέντρων δεδομένων προϋπολογισμού 12,8 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και το έργο Υποδομές Ασφάλειας Τηλεφωνίας Τηλεδιάσκεψης προϋπολογισμού 132,7 εκατ. ευρώ. Για το πρώτο οι προσφορές έχει οριστεί να κατατεθούν στις 22 Σεπτεμβρίου και για το δεύτερο στις 25 του ιδίου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σύζευξις 2, συνολικού προϋπολογισμού 616 εκατ. ευρώ, αποτελεί μετεξέλιξη και επέκταση των έργων Σύζευξις και Σύζευξις 1 και περιλαμβάνει την προμήθεια όλων των απαραίτητων υποδομών καθώς και όλων των απαραίτητων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για περίπου 34.000 κτίρια του δημοσίου καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημόσιου τομέα. Η εξοικονόμηση δαπανών του δημοσίου από τη πλήρη λειτουργία του έργου εκτιμάται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply