Έως τις 15/9 οι συμμετοχές για το διαγωνισμό Kodu Kup της Microsoft και του European Schoolnet

0

Στις αρχές του καλοκαιριού, η Microsoft Ελλάς και τo European Schoolnet  είχαν ανακοινώσει, με μεγάλη χαρά, τη συμμετοχή της χώρας μας στο European Kodu Kup, τον νέο σχολικό διαγωνισμό που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να σχεδιάζουν παιχνίδια και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό  και την κωδικοποίηση, μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας.

kodo_kup

Το Kodu Kup Europe, σκοπεύει να αναδείξει το σημαντικό  ρόλο που παίζει η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι ( -game- basedlearning-), στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης, των νέων, στην Ευρώπη.

Μόλις 15 ημέρες έχουν μείνει για δηλώσεις συμμετοχής και η Microsoft Ελλάς ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, με τους μαθητές του, να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Σεπτεμβρίου και να ζήσουν μια διαφορετική, διασκεδαστική και κυρίως επιμορφωτική εμπειρία!

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές θα κληθούν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Οι φιναλίστ από κάθε χώρα θα προσκληθούν στο Coding Camp στις Βρυξέλλες τον Οκτώβρη του 2014, το οποίο θα λάβει χώρα στο Innovation Center της Microsoft  κατά τη διάρκεια του European Coding Week.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ.

Τι αφορά ο διαγωνισμός;

 • Το πρώτο Kodu Kup Europe περιλαμβάνει 8 χώρες: Το Βέλγιο, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τη Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν ως ομάδες με έως και 4 μέλη.
 • Η ομαδική εργασία είναι το κλειδί για τη διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού, μέσα από τη δημιουργία τοπίων, σεναρίου, χαρακτήρων, σε κάθε πτυχή του γενικού σχεδιασμού.
 • Όλα τα μέλη των ομάδων πρέπει να είναι στην ηλικιακή ομάδα των 6 έως και 16 ετών.
 • Θα υπάρξουν 2 γύροι αξιολόγησης: στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014 θα προκριθεί 1 φιναλίστ ανά χώρα, που επιλέγεται από μια εθνική επιτροπή ( Microsoft + εκπρόσωπος εκπαιδευτικών ) με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης . Οι φιναλίστ κάθε χώρας θα ανακοινωθούν μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2014 και θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση , από όπου στη συνέχεια θα προκύψει ο νικητής και ο επιλαχών του διαγωνισμού.

 

Τι είναι το Kodu;

 • Το Kodu είναι μια οπτική προγραμματιστική γλώσσα φτιαγμένη ειδικά για τη δημιουργία παιχνιδιών. Είναι σχεδιασμένη να είναι προσβάσιμη  σε παιδιά άνω των 6 ετών, και ευχάριστη για τον καθένα.
 • Ανεπτυγμένο από το ερευνητικό τμήμα της Microsoft, Microsoft Research, το Kodu λειτουργεί σε PC και Xbox, επιτρέποντας τη γρήγορη σχεδιαστική δημιουργία. Το Koduείναι διαθέσιμο δωρεάν.
 • Το Kodu είναι εύκολο στη χρήση και οπτικά ελκυστικό, ειδικά για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • H σύνταξη του κώδικα που χρησιμοποιείται είναι απλή και ενστικτώδης, επιτρέπει όμως παράλληλα έναν υψηλό βαθμό υπολογιστικής σκέψης και βασικές αρχές προγραμματισμού.
 • Το Kodu ενσωματώνεται εύκολα σε κάθε πρόγραμμα μαθημάτων, και ιδιαίτερα με την αριθμητική και τη γραφή , καθώς και τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά  και τη γεωγραφία.
 • Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη μέσω πόρων και online κοινοτήτων,συμπεριλαμβανομένων τωνwww.kodugamelab.com  www.pil-network.comwww.planetkodu.com
 • Το Kodu είναι ένα σπουδαίο ξεκίνημα για την πληροφορική. Και μια νέα ευρωπαϊκή περιπέτεια με το Kodu Kup Europe.

 

Επίσης μπορείτε να ακολουθήστε το #kodukup_eu για ενημερώσεις και νέα.

Share.

Leave A Reply