Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Αντιπαράθεση Google-Samsung για το Tizen

0

Ακόμα ένα λόγο αντιπαράθεσης απέκτησαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί, Samsung και Google. Αίτιο αυτή τη φορά ήταν η απόφαση της κορεατικής εταιρείας να εξοπλίσει τα νέα wearable gadgets της, τα Gear 2 και Gear Fit, με το λειτουργικό σύστημα Tizen.

galaxy-gear-vs-gear-2-vs-gear-2-neo-vs-gear-fit-17

Το προηγούμενο μοντέλο smartwatch της Samsung, όπως και οι περισσότερες mobile συσκευές της, φέρουν το λογισμικό Android, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι έχουν λείψει οι διαμάχες μεταξύ των δύο εταιρειών. Έτσι, το γεγονός της χρησιμοποίησης του Tizen για τα νέα wearable μοντέλα, μπορεί να σηματοδοτεί την σταδιακή απαγκίστρωση της Samsung από τον αμερικανική εταιρεία, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του λειτουργικού της συστήματος.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, σε συνάντηση του Larry Page, Διευθύνων Σύμβουλου της Google και του Jay Y. Lee, διοικητικού σύμβουλου της Samsung, εκφράστηκε ανοιχτά η δυσαρέσκεια του πρώτου για τη μη χρησιμοποίηση του Android Wear λειτουργικού στα νέα smartwatches, αλλά και για την έλλειψη στήριξής του στις παλαιότερες συσκευές.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι επόμενες κινήσεις των δύο εταιρειών σχετικά με το θέμα, καθώς οποιαδήποτε μεταβολή, θα αλλάξει δραματικά το χάρτη στις smartphone και smartwatch συσκευές.

Share.

Leave A Reply