Η Rohde & Schwarz και ο ρόλος της στην ψηφιακή μετάβαση

0

Αυτές τις μέρες μας βομβαρδίζουν με σποτάκια για την ψηφιακή μετάβαση η οποία μετά από σειρά καθυστερήσεων όλα δείχνουν ότι θα υλοποιηθεί φέτος.

Rohde-Schwarz

Λίγοι γνωρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό η υλοποίηση γίνεται με εξοπλισμό Rohde & Schwarz η οποία θεωρείται από τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ του broadcasting, συνώνυμο της ποιότητας. Η ίδια μάλιστα εταιρεία δεν έκρυψε τις προθέσεις της να συμμετάσχει και στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, για την προμήθεια 335 εγκατεστημένων πομπών σε κέντρα εκπομπής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Ένα άλλο σημείο που συζητήθηκε ήταν αυτό των “gap fillers” προκειμένου να καλυφθεί το 100% της ελληνικής επικράτειας. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά, δεδομένου ότι δεν έχει καθοριστεί ο φορέας που θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο έργο. Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Κυνηγόπουλος, παραδέχθηκε ότι τα οφέλη από μία συνολική διαχείριση είναι πολλαπλά τόσο αναφορικά με τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησης όσο και με την υποστήριξη, την κάλυψη σε ανταλλακτικά, service κλπ. Επίσης, παραδέχθηκε ότι με μικρό ποσοστό –το οποίο εκτιμάται περί το 20%- υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν μέσα από το ίδιο δίκτυο εκτός της ΝΕΡΙΤ και όλα τα υπόλοιπα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τα οποία διαφορετικά θα έπρεπε να αναπτύξουν δικό τους δίκτυο με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος.

kynigopoulos

Η Rohde & Schwarz, έχει περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας και εστιάζει τη δραστηριότητά της σε τέσσερις πυλώνες:

  • Τον εξοπλισμό Ελέγχου και Μετρήσεων
  • Τον εξοπλισμό Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών
  • Τον εξοπλισμό Ασφαλών Επικοινωνιών
  • Τις Συσκευές Επίβλεψης Φάσματος, Ραδιογωνιομέτρησης και Ραδιοεντοπισμού

Η εταιρεία έχει αρκετούς πελάτες στην Ελλάδα και τις λύσεις της, εκτός από την Digea, εμπιστεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ΕΕΤΤ (μέσω του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης & Εποπτείας Φάσματος-ΕΣΔΕΦ), σημαντικοί Ραδιοτηλεοπτικοί και Τηλεπικοινωνιακοί φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.α.

Επίσης, μια από τις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας αφορά στην προμήθεια συστημάτων μέτρησης της ποιότητας του δικτύου των Cosmote και Vodafone, η οποία αποφέρει σημαντικό μέρος του ετήσιου τζίρου.

 

Share.

Leave A Reply