Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Amazon

0

Η αμερικανική επιτροπή εμπορίου (FTC ) στρέφεται νομικά εναντίον της Amazon, κατηγορώντας τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου ότι επιτρέπει μη εγκεκριμένες αγορές εκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποιούν ανήλικα παιδιά. Η FTC διεκδικεί μάλιστα αποζημιώσεις για τους γονείς που έχουν χάσει σημαντικά χρήματα.

AmazonBuilding

Η Amazon απέρριψε την προσφορά διακανονισμού που κατέθεσε η FTC και με επιστολή της προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκε ότι δεν θα δεχθεί πιο σφιχτό έλεγχο. Τον Ιανουάριο όμως, η Apple προχώρησε σε συμβιβασμό 32,5 εκατ. δολ., με την FTC για παρόμοιες κατηγορίες, με αποτέλεσμα η Amazon να μείνει εκτεθειμένη.

«Η εφαρμογή της Amazon επιτρέπει στα παιδιά να κάνουν απεριόριστες αγορές με τους λογαριασμούς των γονέων τους χωρίς να έχουν άδεια» δήλωσε η πρόεδρος της FTC, Έντιθ Ραμίρες και συμπλήρωσε: «Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Amazon αναγνωρίζουν πόσο σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται από τις διαδικασίες τους.

Η FTC χρησιμοποιεί το παράδειγμα μίας εφαρμογής που αποκαλείται «Ice Age Village». Πρόκειται για ένα παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Σύμφωνα με την FTC «δεν είναι σαφές στο παιχνίδι τι στοιχίζει εικονικά χρήματα και τι στοιχίζει πραγματικά χρήματα. Τα παιδιά  χρειάζονται για το παιχνίδι «βελανίδια» αλλά και «νομίσματα» και είναι και τα δύο διαθέσιμα για αγορά. Η μεγαλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτό το παιχνίδι είναι 99,99 δολ.». Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Amazon προειδοποίησαν το Δεκέμβριο του 2011 ότι αυτές οι χρεώσεις γίνονταν χωρίς κωδικό «γεγονός που σαφώς δημιουργεί πρόβλημα για μεγάλο ποσοστό των πελατών μας».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Amazon δημοσιεύει επιστολή που είχε στείλει στην FTC την 1η Ιουλίου, όπου εξέφρασε «βαθιά απογοήτευση» από τα αιτήματα της Επιτροπής. «Η απροθυμία της FTC να φύγει από το προηγούμενο που θέτει η Apple, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία των δύο περιπτώσεων είναι πολύ διαφορετικά, δεν μας αφήνει επιλογή από το να υπερασπιστούμε την προσέγγισή μας στο δικαστήριο».

Πηγή: euro2day


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply