Την Dropcam, ένα startup που δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων οικιακής επιτήρησης (κατασκευάζοντας κάμερες παρακολούθησης για το σπίτι που μπορούν να αποστέλλουν στο cloud το feed τους, ώστε να βλέπει ο χρήστης τι γίνεται στο χώρο του όπου κι αν βρίσκεται), εξαγόρασε η εταιρεία Nest, την οποία κατέχει πλέον η Google.

Drop_Cam

Σύμφωνα με σχετικά reports, η αξία της εξαγοράς αναμένεται να φτάσει τα 555 εκατ. δολ., με το όνομα και τα προϊόντα της Dropcam να αποτελούν πλέον μέρος της “οικογένειας” Nest. Όπως σημειώνει, μάλιστα, χαρακτηριστικά ο Matt Rogers, co-founder και VP of engineering της Nest, “η Dropcam θα βρίσκεται πλέον κάτω από το brand αλλά και την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας της εταιρείας του”, με τα στελέχη της δεύτερης να μετακινούνται από το San Francisco στα γραφεία της Nest στο Palo Alto της California.

Η Google δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Nest (η οποία έχει αναλάβει από μόνη της την εξαγορά της Dropcam) της ανήκει, καθώς την είχε αποκτήσει έναντι 3.2 δισ. δολαρίων τον περασμένο χειμώνα.

Πηγή: Digital Life


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply