Αγωγή κατά της Microsoft κατέθεσε μέτοχος της εταιρείας

0

Ένα σφάλμα στο πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer της Microsoft που δεν επέτρεπε στους χρήστες να έχουν άλλη επιλογή browser για πλοήγηση στο internet, οδήγησε τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιβολή προστίμου ύψους 731 εκατ. δολ. στην αμερικάνικη εταιρεία, τον Μάρτιο του 2013.

microsoft_lawsuit_620x350

Σε σχετική έρευνα των αρμόδιων αρχών, διαπιστώθηκε πως το ενημερωμένο λογισμικό του Internet Explorer που εκδόθηκε μεταξύ Μαΐου 2011 και Ιουλίου 2012, δεν επέτρεπε σε 15 εκατομμύρια χρήστες τη χρήση οποιουδήποτε άλλου browser για πρόσβαση στο internet, πέραν του Interbet Explorer.

Η Microsoft, χαρακτήρισε «τεχνικό λάθος» το συγκεκριμένο περιστατικό, με την Ε.Ε. όμως να έχει αντίθετη άποψη, καθώς το γεγονός αυτό παραβίαζε την αντιμονοπωλιακή πολιτική που, από το 2009 και μετά, διασφάλιζε την ελεύθερη επιλογή των Ευρωπαίων καταναλωτών για τον τρόπο πρόσβασης στο internet.

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλλε στη Microsoft το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί ποτέ σε εταιρεία για παραβίαση αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Την περασμένη Παρασκευή, η Kim Barovič, μια μέτοχος της Microsoft, κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ, κατηγορώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, για το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών.

Η υπόθεση είναι Barovič κατά Ballmer και άλλους, στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, Δυτική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον, Νο 14-00540.

Share.

Leave A Reply