Ο νέος CEO της Microsoft στα βήματα του Android: «Δεν πουλάμε, χαρίζουμε»

0

Τη δωρεάν παροχή των Windows 8 στους κατασκευαστές των κινητών συσκευών αποφάσισε η Microsoft , σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Satya Nadella, προκειμένου να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό των Android και iΟS.

satya-nadella-24

Σύμφωνα με στοιχεία της Gartner για το 2013, το Android βρίσκεται σε περισσότερα από το 75% των κινητών τηλεφώνων παγκόσμια, με το iOS να καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το υπόλοιπο μερίδιο. Η Microsoft διατηρεί ένα 3%, με το ποσοστό αυτό στις ταμπλέτες να φθάνει μόλις το 2%.

Η πολιτική της εταιρείας ως τώρα, ήταν να χρεώνει τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών με 5 – 15 δολάρια ανά τεμάχιο, για τη χρήση του λειτουργικού της συστήματος. Το μοντέλο αυτό της εξασφάλισε για χρόνια τα πρωτεία στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών (φορητών και σταθερών). Ωστόσο οι εξελίξεις στις φορητές συσκευές κατέστησαν το συγκεκριμένο μοντέλο απαρχαιωμένο.

Η Microsoft προσβλέπει στην αύξηση των καταναλωτών που θα χρησιμοποιούν στις φορητές τους συσκευές τις πλέον κερδοφόρες υπηρεσίες της, Skype και Office. Έτσι, επιδιώκει να αποκτήσει έναν ισχυρότερο αντίκτυπο σε αυτήν τη μαζική αγορά, όπου η Google δεσπόζει με τεράστια επιτυχία και την ακολουθεί ασθμαίνοντας η Apple.

Share.

Leave A Reply