Σε μια εποχή που οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα μείωσης των δαπανών που αφορούν τα data centers, οι αυξημένες “κυβερνοεπιθέσεις”, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα του security.

ddos-attack-protection-plan

Η Gartner, στην έκθεσή της “Worldwide IT Spending report” κάνει λόγο για αύξηση δαπανών κατά 2,6%  στον τομέα των data centers, σε αντίθεση με το 2,9% που είχε προβλεφθεί αρχικά, γεγονός που προκύπτει από τη μείωση της δαπάνης για ελεγκτές αποθήκευσης.

Όπως προκύπτει όμως από την πρόσφατη μελέτη “Worldwide Infrastructure Security Report” της  Arbor Networks, το σημαντικότερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες το 2014 είναι οι Distributed Denial-of-Service (DDoS) επιθέσεις, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως και οι ίδιες παραδέχονται, βρίσκονται ένα βήμα πίσω από τους “δράστες”.

Πάνω από το 70% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα ήρθαν αντιμέτωπες με επιθέσεις DDoS κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ποσοστό αυξημένο κατά 50% συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα, ενώ μία στις δέκα κλήθηκε να αντιμετωπίσει πάνω από 100 επιθέσεις το μήνα.

Όπως επισημαίνει ο Eric Hanselman, αναλυτής της 451 Research, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας: “Η δύναμη των επιτιθέμενων έχει αυξηθεί δραματικά. Ακόμη και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και πάροχοι πρέπει να επενδύσουν περισσότερο για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις DDoS.”


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply