Ελληνική αποστολή

0

H δεύτερη μέρα της ελληνικής αποστολής στο Mobile World Congress είχε πολλή κίνηση, πολλές επισκέψεις και κάποιες, όχι μεν πολλές αλλά ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις…

GRmwc14-WITH-GSMA_600px

Συγκεκριμένα, η ηγεσία της ελληνικής αποστολής από εταιρίες – μέλη του ΣΕΚΕΕ στη Βαρκελώνη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο (ο οποίος μια ημέρα νωρίτερα είχε, παρουσία και του νέου Προέδρου της ΕΕΤΤ είχε εγκαινιάσει το Ελληνικό περίπτερο) συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη του GSM Association, με στόχο την αλληλοενημέρωση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Λίγο αργότερα συναντήσαμε τον υφυπουργό ο οποίος δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για τις τεχνολογικές εξελίξεις. Κάποιες από αυτές μάλιστα τις γνώριζε σε βάθος, είχε κρατήσει ήδη σημειώσεις και κάτι μας λέει ότι σύντομα θα έχουμε πολλές εξελίξεις. Θυμάστε π.χ. που χθες λέγαμε ότι θα χρειαστούν φωτεινά μυαλά για να υλοποιήσουν τις καινοτομίες. Ε… λοιπόν αν δείτε σε κάποιον Δήμο το 2015 τους Broadcast φωτεινούς πυλώνες με LED να ξέρετε ότι ο σπόρος για αυτή τη συμφωνία μπήκε στο φετινό MWC!
Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση, αυτή τη φορά μεταξύ εκπροσώπων του ΣΕΚΕΕ και του Δήμου της Αθήνας με κορυφαία στελέχη του οργανισμού Mobile World Capital, τον οποίο έχουν συστήσει το GSMA και ο Δήμος της Βαρκελώνης, προκειμένου να αναζητηθούν πιθανές συνέργειες για το μέλλον, τις οποίες η Πολιτεία έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να υποστηρίξει.

Σ’ ό,τι αφορά στην κίνηση στο ελληνικό περίπτερο, ήταν και σήμερα έντονη, με μεγάλη προσέλευση, τόσο από πλευράς «απλών» επισκεπτών (αν και αυτός ο χαρακτηρισμός μάλλον δεν εκφράζει την πραγματικότητα, αφού πρόκειται κυρίως για υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, τα οποία πληρώνουν αδρά τη συμμετοχή τους), όσο και οργανωμένα, με εκπροσώπους από την Κορέα, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Γαλλία να ζητούν ευρύτερη πληροφόρηση από τις εταιρίες που συμμετέχουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Τέλος, στη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν και δεκάδες οργανωμένες συναντήσεις ελληνικών με ξένες εταιρίες, καθώς είχε προηγηθεί πολύμηνη προετοιμασία για το κλείσιμο ραντεβού, με τη βοήθεια και του δικτύου Praxis.

Share.

Leave A Reply