Μονομαχία στο Ελ Κάντζα

0

il-etait-une-fois-ouest-leone_2

Και τώρα που ξεκαθάρισε η ομίχλη σχετικά με τα μετοχικά ποσοστά στη Forthnet, επιβεβαιώνεται ότι απλά πρόκειται για ένα μεταβατικό καθεστώς που θα οδηγήσει νομοτελειακά προς νέες μετοχικές ανακατατάξεις. Με άλλα λόγια ξεκαθάρισε η ομίχλη, αλλά όχι το τοπίο!

Ακόμα και σχηματικά να το δει κάποιος, δεν έχει παρά να παρατηρήσει ότι το μικρό, αλλά καθοριστικό ποσοστό που απέκτησε η Vodafone, δεν μπορεί να μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Άλλωστε η πρακτική του Βρετανικού ομίλου δεν έχει δείξει ότι επενδύει μόνο και μόνο για να έχει λόγο στον ανταγωνισμό. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι επενδύει για να έχει ρόλο και μάλιστα ηγετικό στην αγορά. Πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει την ευρύτερη στρατηγική του ομίλου, είναι ηαπόκτηση της KabelDeutchlandκαι την ενσωμάτωση υπηρεσιών τηλεοπτικού περιεχομένου και μάλιστα μέσα στο κάστρο της DeutscheTelecom.

Aν τώρα από την άλλη λάβουμε υπόψη τις πάλαι ποτέ δηλώσεις του Νάσου περί μη επιθυμίας της Windνα εμπλακεί με την τηλεόραση, τουλάχιστον όχι ως corebusiness, τότε προκύπτει ξανά το ενδεχόμενο περί διαχωρισμού σε «τηλεόραση» και «τηλεπικοινωνίες» γεγονός που δίνει τροφή σε διάφορα σενάρια. Η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να στέκει στη θεωρία αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι απίθανο- όχι μόνο για λόγους πολιτικής βούλησης, αλλά και για το λόγω της απόλυτης σύνδεσης του portfolio των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της πελατειακής βάσης να έχει αποκτήσει συνδυαστικά πακέτα τηλεόρασης/τηλεπικοινωνιών, άρρηκτα συνδεδεμένα.Θα πρέπει να γίνει εγχείρηση σε πολλά «σιαμαία» πακέτα που ήδη υπάρχουν και αυτό δεν θα είναι εύκολο. Όσο απλό είναι να μπερδέψεις τα πράγματα τόσο μπέρδεμα είναι να τα απλοποιήσεις…

Αν τέλος απορρίψουμε και το, μάλλον απίθανο,σενάριο της συγκατοίκησης στην Κάντζατων κόκκινων και των μπλε, τότε το μόνο που μένει δια της ατόπου απαγωγής είναι η λογική του «όλα ή τίποτα».

Τέλος, ανάμεσα στο «ναι» και το «όχι» υπάρχει και το «ίσως», που μπορεί να σημαίνει ότι η τηλεόραση μπορεί να είναι μία πισίνα περιεχομένου στην οποία θα δροσίζονται και οι δύο «συγκάτοικοι». Θα υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος της «πατητής» αλλά ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Υπομονή: οι εξελίξεις θα έρθουν πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζεστε!

Share.

Leave A Reply