facebook-amyras

Ξέρετε τι λέει η λαϊκή ρήση περί του τι συμβαίνει όταν ο Εωσφόρος δεν έχει δουλειά.
Κάπως έτσι συμβαίνει για τους βουλευτές. Μερικούς μήνες πριν κάποιος εθνοπατέρας, βρήκε τη λύση των προβλημάτων μας στην φορολόγηση του Facebook.

Του πέρασε βέβαια γρήγορα η έμπνευση, όταν πληροφορήθηκε ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν έχει έδρα στη χώρα μας, αλλά στην Ιρλανδία, όπου εκεί φορολογείται. Το γεγονός βέβαια ότι προτιμάει τους ευνοϊκούς φορολογικούς συντελεστές της Ιρλανδίας, αντί τους ελληνικούς τιμωρητικούς φόρους, δεν προβλημάτισε καθόλου τον αγαπητό μας εκπρόσωπο.

Τώρα, ακόμα ένας εθνοπατέρας μας –και μάλιστα υπεράνω πάσης υποψίας- ανακαλύπτει μια νέα πηγή εσόδου από το Facebook που μέχρι τώρα μας διέφευγε. Τα πρόστιμα!

Τι μαθαίνει κανείς λοιπόν! Ότι το Facebook βγάζει λεφτά από τα προσωπικά μας δεδομένα! Ο συμπαθής βουλευτής, heavy user του Facebook και των κοινωνικών δικτύων, ανακαλύπτει ότι το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά μας δεδομένα κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και μπορεί η κάθε ευρωπαϊκή χώρα να εισπράττει κολοσσιαία πρόστιμα, όπως –κατά τα λεγόμενα – πέτυχε το Βέλγιο.

Ας τον ενημερώσουμε λοιπόν ότι δεν έκανε όλη την εργασία του, αφού άφησε αδιάβαστο το τελευταίο κεφάλαιο με το όνομα “Safe Harbor 2”. Είναι η συμφωνία με την οποία τα δεδομένα των αμερικανικών εταιριών μεταφέρονται για περαιτέρω επεξεργασία, εκτός Ευρωπαϊκού εδάφους, οπότε η ευρωπαϊκή νομοθεσία εδώ και ένα μήνα περίπου, είναι ανίσχυρη.

Τώρα από πού κι ως πού ο βουλευτής μας, είχε την πεποίθηση ότι το βασικό μέσο προβολής, δημοσιότητας, ακόμα και δημοσίου διαλόγου, είναι δωρεάν;

Είχε την εντύπωση ότι το facebook, το twiter και η Google είναι κοινωφελή ιδρύματα; Ελπίζουμε να μην είχε αυτή την εντύπωση, γιατί θα νομίσουμε ότι είναι υπερβολικά αγαθός και άδολος για τα τρέχοντα ήθη.

Θέλεις λοιπόν αγαπητέ χρήστη να μείνουν απόρρητα τα στοιχεία σου! Μην τα δίνεις! Ανεβάζεις καλά καλά τις selfies, δηλώνεις σε κάθε ευκαιρία που βρίσκεσαι, postάρεις σαν να μην υπάρχει αύριο και μετά λες ότι σου παίρνουνε τα στοιχεία οι κακοί «υποκλέπτες».

Θα συμφωνήσουμε λοιπόν με το βουλευτή. Το facebook μπορεί να φέρει λεφτά στα κρατικά ταμεία. Σε όσους παραπονιούνται για κακή διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων που οι ίδιοι εισάγουν στα κοινωνικά δίκτυα, θα πρέπει να τους επιβάλλονται πρόστιμα «λόγω βλακείας».

Illuminati

illuminati greece

Επιμένει λοιπόν ο υπουργός ότι την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας οι τηλεοπτικές άδειες είναι είδος εν ανεπάρκεια.

Εμείς θα λέγαμε ότι μάλλον είναι σε τεχνητή έλλειψη για να ανέβουν οι τιμές (ή οι εξαρτήσεις). Και μέχρι εδώ δεν θα έτρεχε τίποτα, αφού η διαπλοκή ΜΜΕ και πολιτικής ήταν, είναι και θα είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.  Το ενδιαφέρον όμως είναι η αιτιολογία που προτάσσει. Λέει λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός, ότι αν είναι πολλές οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις τότε θα έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας και η κυβέρνηση οφείλει να μην το επιτρέψει αυτό.

Ορίστε λοιπόν η απάντηση για όσους κακεντρεχείς και κακόπιστους, πιστεύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το επιχειρείν.

Ορίστε που σπεύδει να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Βέβαια θα πείτε ότι δεν είναι και η καλύτερη λύση να εμποδίσεις να δημιουργηθούν επιχειρήσεις αν δεν πιστεύεις ότι μπορούν να επιβιώσουν στην αγορά.

Τώρα, πώς ο υπουργός γνωρίζει την τηλεοπτική αγορά και τη ζήτηση που θα είχαν τηλεοπτικά κανάλια που δεν υπάρχουν σήμερα (!) τι να σας πούμε; Αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής!!!

Πάντως αν ακολουθήσουν το παράδειγμα του, από το υπουργείο Ανάπτυξης, βλέπουμε όλα τα επαγγέλματα να γίνονται κλειστά και η Κεντρική Κυβέρνηση να αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, ανάλογα με τη ζήτηση που εκτιμά ότι έχει κάθε γειτονιά για mini-market και πιτσαρίες.

Οπότε αγαπητοί επενδυτές και επιχειρηματίες μην είστε δύσπιστοι.

Η πεφωτισμένη κυβέρνηση μας είναι εδώ, έτοιμη να σας προστατεύσει από το λάθος σας να επενδύσετε σε αυτή τη χώρα. Αν παρόλα αυτά καταφέρουν και έρθουν να επενδύσουν και στη συνέχεια επειδή κατάλαβαν που έμπλεξαν θέλουν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια τους ρίχνουμε και μερικά πρόστιμα στο κεφάλι, έτσι για να καταλάβουν. Τα υπόλοιπα οσονούπω στο Νταβός!

Αγύριστα κεφάλια

t1larg.angry.boy.thinkstock

Παρόλες τις περί του αντιθέτου ενδείξεις και αποδείξεις υπάρχουν ακόμη κάποιοι που επιμένουν. Άλλωστε οι Έλληνες είναι γνωστοί για την εφευρετικότητα και την ξεροκεφαλιά τους. Πολλοί μάλιστα τα έχουν και τα δύο σε μεγάλο βαθμό.

Παρά τα απανωτά χτυπήματα, αγωνίζονται και καινοτομούν ακόμη και αν βάλλονται πανταχόθεν κυρίως εκ των έσω.

Τουλάχιστον η προσπάθεια τους αναγνωρίζεται. Όχι βέβαια από το εσωτερικό, αλλά από διεθνείς διαγωνισμούς που κάθε άλλο παρά beauty contest είναι.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι θα προσπαθούμε να ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες, μόνο και μόνο για να μην αισθάνονται παρίες, οι ελάχιστοι που έχουν το μυαλό τους τη δημιουργία. Σας προσκαλούμε να τους συναντήσετε από κοντά στις 9 Φεβρουαρίου στο Caravel στο Connected World.

Βέβαια δεν ξεχνάμε ότι στην ηλιόλουστη αυτή χώρα, κάποιοι συνεχίζουν και κοιτούν το “χρώμα” των συνομιλητών τους και τους κρίνουν αναλόγως. Και βέβαια δεν μιλάμε για κριτήρια φυλής και χρώματος, αλλά …κόμματος.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply