Baby wearing virtual reality goggles

Μετά από το πέρασμα του 2015, το οποίο άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χρονιά με τις πλέον απρόβλεπτες εξελίξεις, αλλά και τις πλέον προβλέψιμες συνέπειές τους, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε πιο σίγουρες μεθόδους για τις προβλέψεις μας, ώστε να μπορέσετε και εσείς με τη σειρά σας να κάνετε έγκαιρα τον προγραμματισμό σας.

Έτσι, φέτος θα ακολουθήσουμε την ασφαλή κινέζικη μέθοδο «Oti-tou-fani» που περιγράφει στα συγγράμματά του ο Ελληνοκινέζος λόγιος, Ziou Kitsou.

Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση κατά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, για να προβλέψει τις αντιδράσεις των εταίρων μας στην διαπραγμάτευση. Δεν πιστεύουμε να θέλετε άλλες αποδείξεις για την αξιοπιστία της;

1jan

Ιανουάριος

Αρχίζει λοιπόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις η χρονιά και μόλις τελειώνει η εορταστική περίοδος, η Βουλή ξεκινά το νομοθετικό της έργο. Ψηφίζονται στα γρήγορα τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και κάτι υπόλοιπα σε προαπαιτούμενα και αμέσως ξεκινά η ανάκαμψη. Ανοίγει επιτέλους το κλειστό επάγγελμα του ρακοσυλλέκτη και μία τεράστια πηγή εσόδων για τους πολίτες γίνεται άμεσα διαθέσιμη.

Δεκάδες startups βασισμένες στο πρότυπο του ebay, πουλάνε διάφορα καλούδια που οι άφρονες συμπατριώτες μας πετούν στους κάδους και έτσι η ανακύκλωση γίνεται πλέον βασικός πυλώνας της οικονομίας.

Αμέσως η κυβέρνηση σπεύδει να φορολογήσει τις πωλήσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό μέσω sites αγγελιών/δημοπρασιών με το τυπικό ποσοστό του 38%, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι πωλητές να στρέφονται στις «μαύρες» πληρωμές μέσω PayPal.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη θέση του Προέδρου της ΕΕΤΤ και συνέρχεται η Επιτροπή του Υπουργείου για να αξιολογήσει τα βιογραφικά. Οι περισσότεροι υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια της προκήρυξης και έτσι ο Υπουργός αναθέτει στην επιτροπή να βρει τον υποψήφιο που διαθέτει τον Χ-Factor. Έτσι, καλούνται επειγόντως να γνωμοδοτήσουν οι: Θεοφάνους, Μουρατίδης, Γκαγκάκη ενώ δεν εμφανίστηκε ο Γιώργος Λεβέντης.

Την ίδια στιγμή, ο όγκος των μη αναγνωσμένων e-mails στο president@eett.gr ξεπερνά το 1TB. Σε μία προσπάθεια να εξισορροπήσει η κυβέρνηση τις σχέσεις της με την εκκλησία καθιερώνει ως ισοδύναμο τον υποχρεωτικό αγιασμό σε κάθε site.

1 february (1)

Φεβρουάριος

Στο συνέδριο Internet of Things – Connected World στις 9 Φεβρουαρίου ανακοινώνεται ότι η χρήση beacons καθίσταται υποχρεωτική σε όλα τα καταστήματα, ενώ όλοι οι πολίτες θα πρέπει να εγκαταστήσουν τη σχετική εφαρμογή στα κινητά τους.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Οικονομικών με έναν πολύπλοκο αλγόριθμο που ΘΑ δημιουργήσει θα βγάζει τις τεκμαρτές εισπράξεις που πρέπει να κάνει κάθε κατάστημα με βάση τις επισκέψεις ανά τμήμα κλπ, αλλά και τα τεκμαρτά έξοδα για κάθε φορολογούμενο προκειμένου να φορολογηθεί. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ένστολοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η Cosco καταθέτει τα σχέδιά της για τις επενδύσεις της μετά την απόκτηση του ΟΛΠ. Μετά την πτώση του εργατικού κόστους, οι μισθοί πείνας πλησιάζουν τους μισθούς… Κίνας και έτσι η Meizu και η Xiaomi σκέφτονται σοβαρά τη δημιουργία εργοστασίου στη ζώνη του λιμανιού.

Η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση που, κατά τα κινέζικα πρότυπα, θα υποχρεώνει τις εταιρίες τεχνολογίας που κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα να μεταβιβάζουν τις πατέντες τους στο Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι, πολύ σύντομα, Έλληνες επιχειρηματίες ανοίγουν εργοστάσια κατασκευής κινητών Made in Greece που κατακλύζουν τις αγορές.

Τα νερά ταράζει με την εμφάνισή του στο MWC της Βαρκελώνης το smartphone από τη Λάρισα που ακούει στην άκρως εμπορική ονομασία Visni. Η επιτυχία του βασίζεται στην προσέγγιση του marketing που το λανσάρει με ένα εμπνευσμένο λογότυπο το οποίο κάνει αμέσως τη συσκευή αντικείμενο του πόθου για τους περισσότερους καταναλωτές που ζητούν μετά μανίας «το κινητό με το αλογάκι».

Σύντομα όλοι οι Έλληνες έχουν από ένα Visni 16GB ενώ οι δημιουργοί του ανακοινώνουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία του Visni Watch με αδιάβροχη κατασκευή και αντοχή στο χώμα και τη σκόνη. Τα 50.000 πρώτα κομμάτια προπωλούνται εντός 48 ωρών σε αγρότες από όλη τη χώρα. Η αγωγή που καταθέτει η Scuderia Ferrari πέφτει στο κενό, αφού το λογότυπο-αλογάκι κοιτάει από την άλλη πλευρά και είναι βυσσινί.

1 march

Μάρτιος

Η άνοιξη μπαίνει και οι θερμοκρασίες είναι πλέον σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς. Έτσι, αναθερμαίνεται το επενδυτικό κλίμα και ξεκινά η υλοποίηση των έργων των αγροτικών δικτύων. Οι αγρότες βλέπουν μοναδική ευκαιρία να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να γίνουν τοπικοί πάροχοι cloud services. Υιοθετείται σύντομα η ορολογία FTTF (Fiber To The Farm), ενώ τα πρώτα οικογενειακά data centers ξεφυτρώνουν στο θεσσαλικό και μακεδονικό κάμπο.

Η άκρως πετυχημένη επιχείρηση «ΘΕΣγάλα»  υιοθετεί τις πληρωμές με Bitcoin, ενώ η «THESbank» κατά κόσμον Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, αποσυνδέεται από τη νομισματική Ένωση και το Ευρώ, μεταπηδώντας στο ηλεκτρονικό νόμισμα.

Πρόεδρος της τράπεζας αναλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος άλλωστε έχει αυτοπροταθεί για το Νόμπελ οικονομίας.

Το Smart Home είναι το επόμενο πεδίο ανταγωνισμού των δικτύων σε μία προσπάθεια ανάπτυξης νέων προϊόντων. Τα δίκτυα συνάπτουν συμφωνίες με τις αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών συσκευών για το σπίτι. Έτσι μπορεί κανείς να πάρει όλο το νοικοκυριό κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο κτλ στη μισή τιμή, με επιδότηση, αρκεί να υπογράψει συμβόλαιο 24 μηνών.

Στην αρχή βέβαια γίνονται μερικά λαθάκια στο interface με αποτέλεσμα να ανοίγει ο σκουπιδοφάγος αντί για το θερμοσίφωνα, αλλά σύντομα διορθώνεται το bug. Μεγάλη επιτυχία έχει το ειδικό πρόγραμμα διαίτης που χρεώνει το λογαριασμό σου με 1 σεντ, κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο!

1 April

Απρίλιος

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το «ΠΑράλληλο Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΡΙζοσπαστικής Ανταγωνιστικότητας», ανακοινώνει γενναίες φοροαπαλλαγές για τις τεχνολογικές εταιρίες startups που θα ανοίξουν εντός του μήνα, ενώ ταυτόχρονα τις προικίζει με το αρχικό κεφάλαιο μέσω προγραμμάτων υποχρεωτικής άτοκης δανειοδότησης από τις Τράπεζες. Κατά κύματα επιστρέφουν οι εκπατρισμένοι νέοι στο Ελληνικό έδαφος και τα startups ξεφυτρώνουν κατά εκατοντάδες.

Λίγο πριν τελειώσει ο μήνας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση αναθεωρεί, όλες τις δεσμεύσεις της με την αιτιολογία ότι αυτές ανακοινώθηκαν την 1η του μηνός και κανείς δεν έπρεπε να τις πιστέψει, όπως άλλωστε υποδείκνυαν και τα αρχικά του προγράμματος. Ταυτόχρονα, φροντίζει να βγάλει εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τους παλιννοστούντες και κατασχετήρια για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Την κατάσταση σώζει η ειδική υπηρεσία των Google maps που λανσάρει χάρτες με τα μυστικά περάσματα και μονοπάτια εξόδου από τη χώρα, ενώ σύντομα ενεργοποιείται και το Google traffic για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

1 MaY

Μάιος

Επιτέλους ξεκινά η εφαρμογή των smartmeters για τη ΔΕΔΗΕ και οι πρώτοι hackers πιάνουν δουλειά. Όμως δεν γνωρίζουν ότι η κάθε προσπάθεια για χακάρισμα, φορτώνει το μετρητή με 1000 KWh και έτσι, οι πρώτοι που τρέχουν για ρύθμιση οφειλών συλλαμβάνονται άμεσα. Σύμφωνα με το νέο σωφρονιστικό δόγμα, τους φορούν βραχιόλια παρακολούθησης και τους αφήνουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Η Apple βλέπει το κόστος παραγωγής της να αυξάνεται δραματικά μετά από τις συνεχείς αναγκαστικές αυξήσεις μισθών στα εργοστάσια της Foxconn και αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα. Έτσι, αναλαμβάνει το ρόλο του distress fund και αγοράζει το χρέος της Ελλάδας. Σύντομα περνά νομοθετική ρύθμιση που αντικαθιστά τη στρατιωτική θητεία με υποχρεωτική εργασία στα εργοστάσια της Apple που βρίσκονται πλέον όλα επί Ελληνικού εδάφους. Στις σχετικές διαμαρτυρίες η κυβέρνηση απαντά ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο μέχρι το 2058, όταν και θα ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του χρέους.

Στις 17 Μαΐου οργανώνεται στη Λευκωσία το συνέδριο CCM – Cyprus Change Makers, όπου πολύ απλά διαπιστώνεται πόσο μπροστά είναι η startup σκηνή στην Μεγαλόνησο σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κύματα προσφύγων startuppers από την Ελλάδα προς την Κύπρο. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που μπαίνουν έκτακτες πτήσεις για να καλυφθούν οι πρωτοφανείς ανάγκες.  Έτσι, η Κύπρος μετατρέπεται σε startup nation ενώ η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν και πέρσι. Stop(ped) nation.

 

1 June

Ιούνιος

Η ΕΕΤΤ δεν έχει ακόμη αποφανθεί για το μοντέλο διανομής του VDSL και οι εναλλακτικοί συνασπίζονται με δική τους πρόταση για… εναλλακτική διαδρομή.

Κατεβάζουν σχέδιο για το λανσάρισμα υπηρεσιών ΙΟΤΑ (Internet Over The Air). Πρόκειται για δορυφορικό Internet μέσω Eutelsat με εγγυημένη ταχύτητα 30Mbps, ανταγωνιστικό του VDSL.

Παραμένει το πρόβλημα του μη ανταγωνιστικού κόστους, αλλά το σχέδιο χρηματοδοτείται και από το internet.org, αφού η Ελλάδα στο μεταξύ έχει κατρακυλήσει 30 ολόκληρες θέσεις στην κατάταξη της διάδοσης της ευρυζωνικότητας και άρα δικαιούται ένταξη στο πρόγραμμα.

Συλλαμβάνεται σε λεωφορείο της γραμμής Πετρούπολη-Ν.Ελβετία, ο πρώτος high-tech πορτοφολάς. Εντοπίζεται από τη Δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος να χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC αδειάζοντας τις κάρτες ανέπαφων πληρωμών ανυποψίαστων επιβατών. Σύντομα, το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο μεγαλουργεί, λανσάροντας στην αγορά πορτοφόλια και θήκες κινητών με επένδυση μολύβδου, ώστε οι χρήστες να προστατεύονται από παρόμοιες κλοπές.

1 July

Ιούλιος

Αναπτύσσεται από το υπουργείο Μεταφορών, η πρώτη συσκευή που εκμεταλλεύεται τα αγαθά του Machine to Machine.

Εφαρμόζεται από το υπουργείο Συγκοινωνιών και η εγκατάστασή της γίνεται υποχρεωτική από τους εισαγωγείς αυτοκινήτων, μαζί με το e-call. Πρόκειται για μία συσκευή που δέχεται κάρτα SIM και κάνει update σε καθημερινή βάση από τα αρχεία των ασφαλιστικών εταιριών, τα ΚΤΕΟ, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και το Υπουργείο Οικονομικών. Αν ο κάτοχος δεν έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, το Taxis παρακρατά αυτομάτως το 30% σε κάθε ανεφοδιασμό καυσίμων που αυτός πραγματοποιεί.

Το επόμενο βήμα είναι η ένταξη της Τροχαίας στο σύστημα, όπου θα εκδίδει αυτόματα κλήση για υπερβολική ταχύτητα, παρκάρισμα και άλλες location based παραβάσεις. Έτσι, η χαρά της οδήγησης γίνεται ένα διαρκές άγχος και όλοι στρέφόνται προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα οποία έχει εγκατασταθεί WiFi, ενώ όμορφες συνοδοί σερβίρουν σνακς, αναψυκτικά και καφέ.

Στο μεταξύ οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά και δημοφιλής τουριστικός προορισμός γίνεται η Αλβανία. Διοργανώνει σε κρατικό επίπεδο επισκέψεις, στις οποίες οι φιλόδοξοι startuppers μπορούν να γνωρίσουν τα αγαθά μίας χώρας που ενθαρρύνει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα.

Το Uber εγκαταλείπει την Ελλάδα και ξεκινά δραστηριότητες στην γειτονική χώρα, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, αποκλειστικά με οχήματα Mercedes δεκαετίας του ’90.

1 august

Αύγουστος

H κυβέρνηση δεν νομοθετεί για να μην ταράξει τα μπάνια του λαού αλλά λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, τα ταξίδια και οι διακοπές γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα.

Θραύση κάνουν στην αγορά τα κινέζικα Virtual Reality γυαλιά σε συνδυασμό με demos από εξωτικές τοποθεσίες του κόσμου για PlayStation, Xbox, PC και Android. Περιζήτητες είναι και οι λάμπες υπεριωδών και αρωματικά χώρου με αρώματα αντηλιακού και τηγανιτής αθερίνας.

Στις παραλίες, οι πλανόδιοι, οι ενοικιαστές εξοπλισμού παραλίας, οι καφετέριες κλπ, έχουν υιοθετήσει τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια γεμίζουν το πρόγραμμά τους με τηλεμαραθώνιους παραλίας. Πρόκειται για προγράμματα που αποτελούνται από λήψεις που κάνουν σε 24ωρη βάση drones στις παραλίες και δημιουργούν μια νέα μορφή reality show, με κύρια ατραξιόν τα καυτά μπικίνι, τα ζεματιστά topless και τους γραμμωμένους κοιλιακούς.

1 sept

Σεπτέμβριος

Ανοίγουν τα σχολεία και αναδύεται στην επικαιρότητα το πρόβλημα με την έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση απαντά ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα αφού στην αρχή του έτους είχε περάσει το νομοσχέδιο με την αύξηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 14 χρόνια. Τόσο θα χρειαστεί άλλωστε ένας μαθητής για να ολοκληρώσει το δημοτικό με τα υπάρχοντα διδακτικά κενά.

Παράλληλα, γίνονται κινήσεις για την υιοθέτηση του e-learning, ώστε οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και το κόστος διδασκαλίας να μειωθεί. Οι προσπάθειες προσκρούουν στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για το εγχείρημα, ενώ οι τεχνοκράτες που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν το project, έχουν προ πολλού εκδιωχθεί από τις θέσεις ευθύνης.

Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι θα περάσει σύντομα μια νέα νομοθετική ρύθμιση που, μετά την αποκατάσταση του ιερού θεσμού του ‘Αιώνιου Φοιτητή’, θα θεσμοθετεί και την ιδιότητα του ‘Αιώνιου Μαθητή’. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ο πλήρης τίτλος του Υπουργείου παραμένει «Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης»!

1 oct

Οκτώβριος

Μεγάλη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ προχωρά σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών και επιδοτεί την αγορά έξυπνων ψυγείων. Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν ψυγείο με μόνο 10 ευρώ, το οποίο κάνει παραγγελίες τροφίμων μόνο από τα συγκεκριμένα σούπερ-μάρκετ, ενώ μέσω data analytics δεν χρειάζεται η παρέμβαση του χρήστη, αλλά συντάσσει τις παραγγελίες προβλέποντας την κατανάλωση με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνει.

Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, αρκετοί χρήστες ανακαλύπτουν ότι οι πληροφορίες φτάνουν σε ινστιτούτα αδυνατίσματος και κατακλύζονται από διαφημίσεις για aerobic, pilates και yoga.

Το χειρότερο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών καταφέρνει και βάζει χέρι στα δεδομένα και σύντομα συντάσσεται η λεγόμενη «Λίστα Ροκφόρ» στην οποία περιλαμβάνονται οι καταναλωτές που αγόρασαν εξεζητημένα delicatessen και άρα έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια.

Στο συνέδριο InfoCom World στις 20 Οκτωβρίου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Visni32, το νέο μοντέλο της εταιρείας από την Λάρισα που έχει στόχο να κυριαρχήσει στη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Η Scuderia Ferrari συζητά με την MLS το ενδεχόμενο να την εξαγοράσει προκειμένου να ανταγωνιστεί την Visni, αλλά κάνει πίσω όταν μαθαίνει πόσες συσκευές θα πρέπει να κληρώνει σε διαγωνισμούς.

1 november

Νοέμβριος

Στη συνεχή προσπάθεια για μεγαλύτερες και σταθερές ταχύτητες στα δίκτυά τους οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, ξεκινούν την εκτεταμένη εφαρμογή του bonding.

Με την τεχνολογία αυτή, οι συνδρομητές συνδυάζουν το bandwidth από διάφορες πηγές (ADSL, VDSL, δορυφορικό, 4G) σε μία γραμμή. Αν και οι ταχύτητες πλησιάζουν πια τα 100 Mbps, το κόστος ανά bit ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ η ΕΕΤΤ χάνει τελείως τη μπάλα προσπαθώντας να βρει κάποια κοινώς αποδεκτή ρύθμιση για το τελικό κόστος στον καταναλωτή.

Τη λύση δίνει η OΟKLA, η οποία επαναλανσάρει τη γνωστή εφαρμογή Speedtest, η οποία πλέον δίπλα στην ταχύτητα του δικτύου αναγράφει και το τρέχον κόστος.

Οι τράπεζες, που έχουν πλέον ανακάμψει, χορηγούν τηλεπικοινωνιακά δάνεια με προνομιακούς όρους και η χώρα μας ανεβαίνει κατά 50 θέσεις στο δείκτη της ευρυζωνικότητας.

Πιστή στην παράδοση, η Ε.Ε. αναβάλλει το «τέλος» των χρεώσεων roaming για τον Ιούλιο του 2018.

1December

Δεκέμβριος

Τις πρώτες ημέρες του έτους, η χαρμόσυνη είδηση διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Το δώρο των Χριστουγέννων των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων αποκαθίσταται και θα αποδοθεί κανονικά στους δικαιούχους.

Η μικρή αναπροσαρμογή που θα κάνει αυτή την παροχή εφικτή θα είναι η κατάργηση των μισθών και συντάξεων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Η ρύθμιση αυτή επελέγη διότι είναι οι μήνες που ακολουθούν την κραιπάλη των γιορτών και θα πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε για να επανέλθουμε σε δημοσιονομική πειθαρχία.

Το μέτρο τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής των «θεσμών», αφού εκτιμούν ότι το Μάρτιο του 2017 θα έχει μειωθεί ο αριθμός των συνταξιούχων λόγω …πείνας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το τέλος του έτους γίνονται με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, ενώ στις πωλήσεις της αγοράς των Χριστουγέννων κυριαρχεί το νέο Visni S 32GB.

 

Φίλες και Φίλοι,

Όλα τα παραπάνω βασίστηκαν σε όλα τα «υπέροχα» πράγματα που βιώσαμε το αξέχαστο για όλους σωτήριο έτος 2015.

Ελπίζουμε η χρονιά που ακολουθεί να έχει λιγότερα αλλοπρόσαλλα απ’ όσα ζήσαμε πέρσι και ευελπιστούμε ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κυριαρχήσει η λογική και θα επιστρέψουμε σε μία ομαλή λειτουργία της αγοράς, χωρίς capital controls και εχθρικές  ενέργειες.  Ευελπιστούμε ότι θα αρχίσει να υπάρχει σταθερότητα και ίσως σε κάποιο βαθμό να αρχίσει να μειώνεται από το καλοκαίρι και η ανεργία. Τέλος, δεν αποκλείεται να δούμε κάποια σημάδια ανάπτυξης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η συντακτική ομάδα του Weekly και του Daily Telecom σας εύχεται Καλή Χρονιά, με Υγεία, Δύναμη και Δημιουργικότητα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply