Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Drones

Προώθηση του Lower Airspace Economy (LAE) στην Ελλάδα από την World UAV Federation

30/11/2023infocomBy infocom3 Mins Read Drones

Μεγάλης σημασίας επίσκεψη του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (WORLD UAV FEDERATION) κ. Jincai Yang στην Αθήνα για ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των drones και των υψηλών τεχνολογιών μέσω της έκθεσης 1st Automation- Robotics & Drones EXPO που θα διεξαχθεί στο Metropolitan EXPO μεταξύ 12-14 Απριλίου 2024.

Το Παράρτημα Ελλάδας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation – GREECE) στις 18-19 Νοε 2023 φιλοξένησε στην Αθήνα τον Κινέζο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Jincai Yang με ολιγομελή αντιπροσωπεία από την Κίνα και την Γερμανία με σκοπό προγραμματισμένη σύσκεψη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα των drones στην Ελλάδα και ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων εντός του 2024.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης του Προέδρου της WUAVF όπως προαναφέρθηκε ήταν o συντονισμός της διοργάνωσης της έκθεσης 1st Automation – Robotics & Drones EXPO που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 12-14 Απριλίου 2024 με μέριμνα της εταιρείας P.L Events και την υποστήριξη της World UAV Federation – GREECE.

Εκτός από τη σύσκεψη στα γραφεία της World UAV Federation – GREECE ο κ. Yang και η διεθνής αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν σύντομη επίσκεψη – επιθεώρηση σε 2 εταιρείες καθώς και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) «ΑΞΙΑ» στο οποίο πραγματοποιούνται όλες οι εκπαιδεύσεις υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV και απένειμε τα βραβεία DRONE PHOTOGRAPHY & DRONE PILOT OF THE YEAR 2023 σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Royal Olympic με μέριμνα του περιοδικού Photonet & της Nexus Media S.A.

Εξαιρετικές ήταν οι εντυπώσεις από την ενημέρωση στις εγκαταστάσεις της Spirit Aeronautical Systems (S.A.S) του ομίλου Σπυριδάκου και το επιχειρησιακό κέντρο του Δήμου Βούλας- Βουλιαγμένης στο οποίο έγινε επίδειξη νυκτερινής πτήσης drone από την εταιρεία Vanguard με μέριμνα του CEO κ. Μάνου Αγγελάκη.

Ο κ. Yang έδωσε επίσης σύντομη συνέντευξη στο περιοδικό Security Manager για θέματα υιοθέτησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των υψηλών τεχνολογιών στο χώρο της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης με την παρουσία τους τίμησαν και είχαν συνομιλία με τον Πρόεδρο της WUAVF ο Εξοχότατος Πρέσβυς της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng καθώς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος ΣμηΕΑ της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α) κ. Κων/νος Διαμαντάκος.

Η επίσκεψη στην Αθήνα έκλεισε με τη δέσμευση του International Business Advisor της WUAVF Dr.Thomas Pfau ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ελληνικές εταιρείες να ενισχυθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές αποκλειστικά όμως για ειρηνικές – εμπορικές εφαρμογές που είναι και εντός του φάσματος δράσης της WUAVF σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

drones
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κομισιόν επιστρατεύει τα δίκτυα 5G για τον εντοπισμό κακόβουλων drones

Connect Europe: Προσφέρουμε τεχνολογία και υποδομές για το σχέδιο anti-drone της ΕΕ

Διεθνής διάκριση για την ALTUS-LSA

Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για προστασία κρίσιμων υποδομών με drones

Dronamics & ΕΛΤΑ: Πρόθεση συνεργασίας για παραδόσεις με cargo drone

Ελληνικές εταιρείες που παράγουν τεχνολογία για το διάστημα και τα πυροσβεστικά drones

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Stig Thorgersen: «Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής»
  • Δ. Παπαστεργίου: Υπέγραψε τη σύμβαση για την ίδρυση του Διακυβερνητικού Οργανισμού Mercator
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.