Παρασκευή, 31 Μαρτίου

MediaStorm

0

NO_SIGNAL

Επανέρχονται τα gadgets  στον Τύπο. Ήδη τα hitech γυαλιά (όπως είναι το GoogleGlass) καθώς και πολλά ακόμα gadgetακια τα οποία θα μπορούν να φοράνε οι χρήστες, ετοιμάζονται να μπουν σε προσφορές με κουπόνια ή με δωροεπιταγές.

Έρευνα για τη βιωσιμότητα συνδρομητικής πλατφόρμας έχει στο γραφείο του μυστικοσύμβουλος του κόκκινου προέδρου. Αν τα αποτελέσματα του ξινίσουν – και δεν αρκεί μόνον αυτό – αν τέλος πάντως ναυαγήσει, «καεί» ή πάρει φως το σενάριο, τότε έτερος μηντιάρχης με επιθετική πολιτική εξαγορών στο εξωτερικό – συγκεκριμένα καναλάρχης – προαλείφεται για δελφίνος. Αλλά όλα αυτά βέβαια δεν είναι παρά σενάρια.

Με ίδια αλλά και ενοικιασμένα από εταιρείες παραγωγής ήχου και εικόνας, ψηφιακά Μέσα ανέλαβε η Δημόσια Τηλεόραση καθήκοντα του Επίσημου Ραδιοτηλεοπτικού Παραγωγού (HostBroadcaster) της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Πάντως το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ δεν περιείχε ντοκιμαντέρ για τις σχέσεις Ε.Ε. και Ελλάδας, εξ ού και η κατεπείγουσα πρόσκληση ενδιαφέροντος έως τις 15 Ιανουαρίου προς υγιείς και κερδοφόρες εταιρείες παραγωγής να καταθέσουν τηλεοπτικά σενάρια για σχετικές ενημερωτικές σειρές.

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ωστόσο δεν αναγράφεται προβλεπόμενο κονδύλι για τις αναθέσεις των τηλεοπτικών παραγωγών. Ζητείται από τους τηλεοπτικούς παραγωγούς να καταθέσουν φάκελο και με βεβαιώσεις να πιστοποιήσουν πως δεν έχουν «κάθε είδους ασυμβίβαστα», οι εταιρείες τους δεν βρίσκονται σε πτώχευση, δεν έχουν καταδικαστεί, έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και έχουν πληρώσει τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι ενώ το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ για το 2014 θα είναι 100 εκατ. ευρώ, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 191 εκατ. ευρώ μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Το επιπλέον ποσό αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα φόρο για τον υπερφορολογημένο πολίτη. 

Ο κ. Καψής σημείωσε ότι «Δεν θα πάμε ξαφνικά από την μία ημέρα στην άλλη σε μια έτοιμη τηλεόραση που θα αρχίσει να εκπέμπει, αλλά αυτό γίνεται με έναν προγραμματισμό», ενώ συμπλήρωσε ότι «το μείζον είναι όμως το συνολικό κόστος αυτού του φορέα, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της ΕΡΤ χωρίς να παράγεται λιγότερο έργο».

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει ουσιαστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά. Ήδη άνοιξε τις πόρτες του το Τρίτο Πρόγραμμα, που δεν θυμίζει βέβαια σε τίποτα τον παλιό καλό καιρό, αφού παίζει playlist.

Σε συζητήσεις με ξένους επενδυτές για το Kontra, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Κουρής. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω κανάλι έχει άδεια ψηφιακής περιφερειακής εμβέλειας.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες από τη Μακεδονία για τις ισχυρές παρεμβολές από τη γειτονική Βουλγαρία, άλλη μια περιοχή εκπέμπει SOS και καταθέτει διαμαρτυρίες. Στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας οι κάτοικοι είναι παντελώς αποκλεισμένοι από το τηλεοπτικό σήμα. Ο δήμος υποστηρίζει πως δεν έχει χρήματα να φτιάξει το κέντρο εκπομπής που χάλασε, ενώ το ψηφιακό σήμα δεν φθάνει στην περιοχή.

Νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο, το  kefifm.gr, με ελληνικές μουσικές επιτυχίες όλο το 24ωρο, «χωρίς περιορισμούς, εξαρτήσεις και προκαταλήψεις».

Με έναν πρωτότυπο τρόπο – και συγκεκριμένα με sms, δηλαδή με γραπτό μήνυμα απευθείας στο κινητό του επικοινώνησε μια ομάδα πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις αλλά και τα παράπονά της.

Όπως μαθαίνουμε, υπενθύμισαν στον πρωθυπουργό την δήλωσή του περί «γενναιόδωρων αποζημιώσεων» και παράλληλα επισήμαναν (για να μην πούμε τού «κάρφωσαν») κάποιες παράξενες διακρίσεις υπέρ συνδικαλιστών που σιτίζονταν 25 και πλέον χρόνια από την ΕΡΤ!

Aνέφεραν ότι μέχρι τώρα έλαβαν τέσσερις μισθούς (μεικτά) σε δύο δόσεις, τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, ενώ όσοι μονιμοποιήθηκαν το ταραγμένο πολιτικά έτος 1990, έλαβαν στις 23 Δεκεμβρίου, επιπλέον άλλους δυο μισθούς, «δείχνοντας» μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, με την φράση «τον επιβραβεύσατε»! Θυμίζουμε ότι ο μεγάλος όγκος των υπαλλήλων της ΕΡΤ μονιμοποιήθηκε με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2005.

Share.

Leave A Reply