Με τον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης, Ντον Γκράντχαμ, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

E4B977889FD3B1D42EB974C0E2EC2CB1

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το στέλεχος της Microsoft αναφέρθηκε στο υπό σχεδιασμό support center που σχεδιάζει ο αμερικάνικος κολοσσός σε συνεργασία με την Τeleperformance, με την προοπτική της δημιουργίας περίπου 500 θέσεων εργασίας, χωρίς όπως πάντως να γίνει γνωστό κάτι περισσότερο περί του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης. Θυμίζουμε ότι για τις προθέσεις της εταιρίας ο κ.Σαμαράς είχε ενημερωθεί στις αρχές του μήνα από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Microsoft Hellas, κα.Αντωνάκου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η γενική γραμματεία τύπου ο κ. Γκράντχαμ εστίασε και στο δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας και διαβεβαίωσε ότι η Microsoft θα παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply