Τα 5 ισχυρότερα brands σύμφωνα με το Forbes

Τα 5 ισχυρότερα brands σύμφωνα με το Forbes

H Apple είναι το ισχυρότερο brand στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα του Forbes. Το Forbes έχει καταρτίσει μια λίστα με 200 και πλέον brands που λογίζονται ως τα ισχυρότερα, με την Apple να κατακτά την κορυφή, ενώ μέσα στην πρώτη 25άδα έχουν θέση πολλές εταιρείες με αντικείμενο την Τεχνολογία.

Στο top5 της λίστας, το μόνο brand που δεν έχει σχέση με την Τεχνολογία, είναι της Coca-Cola, που βρίσκεται στην 3η θέση. Δεύτερη, μετά την Apple έρχεται η Microsoft, στην 4η θέση η IBM και στην 5η η Google.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, ειδικά με την παραγωγή και διάθεση  του iPad, το 2010. Σύμφωνα με τη μελέτη του Forbes το brand της Apple είναι ισχυρότερο από ποτέ με κύκλο εργασιών στα $104.3 δις – 20% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι.

«Η καρδιά ενός εξαιρετικού brand, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν» λέει ο ειδικός σε θέματα Branding και καθηγητής στο Tuck School of Business, Kevin Lane Keller. Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τη συνταγή της επιτυχίας της Apple ο Κeller εξηγεί: «Ο σχεδιασμός ενός προϊόντος είναι λειτουργικός, αλλά και αισθητικός. To desing ενός προϊόντος είναι το πώς λειτουργεί, πως είναι εξωτερικά, αλλά και ποια αίσθηση σου δίνει. Η Αpple έχει υιοθετήσει πλήρως αυτόν τον συνδυασμό, σχεδιάζοντας προϊόντα σε απλές γραμμές, αλλά όμορφα και ελκυστικά»

Η 2η Microsoft παραμένει σταθερή εδώ και τρία χρόνια, ωστόσο εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα και ένα από τα ισχυρότερα brands. Η Coca Cola κατέχει  το Facebookικό ρεκόρ των 50.000.000 likes, ενώ οι φαν της στα Social Media υπολογίζονται σε 75.000.000.

Η πλήρης λίστα του Forbes είναι η εξής: Apple, Microsoft, Coca-Cola, IBM, Google, General Electic, Intel, Samsung, Louis Vuitton, BMW, CISCO, Oracle, Toyota, at&t, Mercedes-Benz, Disney,  Wal-Mart, Budweiser, HONDA, SAP, Verizon, Gillette, Nike, Pepsi.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply