Αλλάζει το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες

0

Ως απαρχή εξελίξεων έχει εκληφθεί από την τηλεπικοινωνιακή αγορά η μεταβίβαση του 25,73% των μετοχών της Forthnet και αυτό ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αγοραστής.

forthnet_stores

Σύμφωνα με την εκτίμηση που κυριαρχεί κανείς δεν θα επένδυε σήμερα σε μια αγορά που συρρικνώνεται χωρίς να προσδοκά πως σύντομα θα δρομολογηθεί αλλαγή σκηνικού. Άλλωστε, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Forthnet θεωρείται ως η εταιρεία η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων για την ενοποίηση (consolidation). Τα στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς προεξοφλούν πως είτε θα εξαγοραστεί από τη Wind (πέρσι είχε γίνει και συγκεκριμένη πρόταση από τους μετόχους της τελευταίας) είτε θα δεθεί στο άρμα των hellas online – Vodafone.

Το σενάριο να μείνει ως έχει η Forthnet, εφόσον τίποτα από τα δύο παραπάνω δεν συμβεί, εμπεριέχει μια σοβαρή αναδιάρθρωση του δανεισμού της που στο πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν στα 323,7 εκατ. ευρώ. Το θέμα αυτό είναι αλληλένδετο με την αύξηση κεφαλαίου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας κατά 30 εκατ. ευρώ η οποία εκκρεμεί και με βάση τις σχετικές προθεσμίες θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η είσοδος νέου μετόχου στη Forthnet, που σύντομα θα κληθεί να καταβάλει ένα επιπλέον ποσό στην αύξηση κεφαλαίου, πιθανότατα βοηθήθηκε από γεγονότα όπως η ανανέωση του συμβολαίου της για την μετάδοση της SuperLeague για άλλα δύο χρόνια (2016 – 2017).  Ανοδική είναι στο μεταξύ η πορεία της συνδρομητικής της βάσης σε αντίθεση με το σύνολο της αγοράς των εναλλακτικών.

Η δημοσιοποίηση του αγοραστή αναμένεται άμεσα. Η εκτίμηση είναι πως το πακέτο μετοχών του ολλανδικού fund που αποχώρησε εξαγοράστηκε από επενδυτικό κεφάλαιο. Πληροφορίες που δεν διαψεύδονται, αλλά ούτε και επιβεβαιώνονται, αναφέρουν πως πρόκειται για επενδυτικό κεφάλαιο με έδρα στην Κύπρο το οποίο συνδέεται με πρώην στέλεχος της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Share.

Leave A Reply