Μειώνεται η διείσδυση της σταθερής, αλλά παραμένει ισχυρή στη συνείδηση των καταναλωτών

0

Διστακτικότητα να εγκαταλείψουν τη σταθερή τηλεφωνία και να στραφούν αποκλειστικά σε άλλες μορφές τηλεφωνίας π.χ. στην κινητή διακρίνει τους καταναλωτές, παρά τη διαφαινόμενη πτώση των τιμών. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενώ κατά τα έτη 2010 και 2011 υπήρξε μείωση της κίνησης των εξερχομένων λεπτών από σταθερό τηλέφωνο το πρώτο εξάμηνο του 2012 παρατηρείται αύξηση της κίνησης (9,9 δις. λεπτά όταν ολόκληρο το 2011 είχαν γίνει 19,1 δις. λεπτά).

fixed

Ένα άλλο ενδιαφέρον σχετικό στοιχείο είναι ότι βάσει έρευνας της ΕΕΤΤ το 2012 η διείσδυση της σταθερής τηλεφωνίας βρισκόταν στο 78% έναντι του 83% το 2009. Εκτιμάται ότι η μείωση αυτή συνδέεται με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Μέσω της ίδιας έρευνας διαπιστώθηκε ότι σε πιθανή αύξηση των χρεώσεων των κλήσεων σταθερής τηλεφωνίας μόλις το 10% των καταναλωτών έχει τη διάθεση να υποκαταστήσει τη σταθερή με την κινητή τηλεφωνία.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η ΕΕΤΤ αναφορικά με το οικονομοτεχνικό μοντέλο Μακροπρόθεσμου Καθαρού Επαυξητικού Κόστους (Bottom Up Pure LRIC) υπολογισμού τελών τερματισμού χονδρικής σε σταθερά δίκτυα. Το περιθώριο για να κατατεθούν στην Επιτροπή οι απόψεις των ενδιαφερόμενων φορέων είναι μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply