Double shot on the house!

0

lucy_latte1

Χαρές και πανηγύρια στο Eurogroup, όπου η Ελλάδα αναδείχθηκε η «χώρα του μήνα» και ανταμείφτηκε με διπλή δόση δανείου. Με απανωτά νομοθετικά τρίποντα γύρισε το ματσάκι και το σύστημα 3S (Samaras, Stournaras, Spanoulis) αποδείχθηκε αποδοτικό και κέρδισε το δύσκολο στοίχημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το θέμα βέβαια είναι, η ευφορία να φτάσει και στις εξέδρες, γιατί προς το παρόν, μόνο η εφορία το έχει κάνει επιτυχημένα. Είναι γεγονός ότι για την ώρα βλέπουμε τα… θεάματα. Τώρα για το πότε θα προκύψει και ο άρτος θα σας γελάσω…

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η ψυχολογία μπορεί να παρέχει σε ένα οικονομικό σύστημα μια αρχική εκκίνηση, αλλά επίσης έχει αποδειχθεί ότι αν ο τροχός δεν κάνει ένα πλήρη κύκλο, όχι απλά δεν θα συνεχίσει να κινείται, αλλά θα μετατραπεί σε εκκρεμές με ισχύ μπάλας… κατεδάφισης. Η παρομοίωση έχει όνομα και λέγεται …Χρηματιστήριο.

Ελπίζουμε λοιπόν η άνοδος των μετοχών των Τραπεζών, που αντανακλά τις προσδοκίες, να συμπέσει με πραγματικές εισροές κεφαλαίων, οι ελπίδες να μην αποδειχθούν φρούδες και οι επενδυτές να μην πατήσουν …φλούδες.

Ας μην είμαστε όμως ανικανοποίητοι και ας απολαύσουμε την παρέλαση θετικών δηλώσεων και τοποθετήσεων, τουλάχιστον με την ίδια εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάσαμε τις πάλαι ποτέ τοποθετήσεις περί «τεμπέληδων» και «ακαμάτηδων» Ελλήνων.

Μετά τις Βρυξέλλες, επόμενος σταθμός το Πεκίνο, απ’όπου ευελπιστούμε να ξεκινήσει ο νέος δρόμος του μεταξιού. Εμείς να ευχηθούμε μόνο να μην περάσει μέσα από ΕΣΠΑ, γιατί -με τους όρους που βάζουν- από επένδυση, μάλλον σε… δάνειο μετατρέπεται! Η αγορά όμως είναι τόσο στεγνή που ακόμα και αυτές τις «σταγόνες» τις διεκδίκησαν περισσότεροι από όσους άντεχε το σύστημα το οποίο κρασάρισε. Και επειδή ήτο Πάσχα των Ελλήνων οι υπεύθυνοι γύριζαν τον οβελία αντί να πατήσουν restart.

Μετρητής Ελληνογερμανικής εμπιστοσύνης

Αν θέλουμε πάντως να ενισχύσουμε το θετικό κλίμα και να το φέρουμε πιο κοντά στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, ώστε να δούμε τα μελλούμενα, δεν έχουμε παρά να στρέψουμε το βλέμμα μας προς το Μέγαρο.

Εκεί, στον 13ο όροφο, είναι εγκατεστημένος ο μετρητής Ελληνογερμανικής εμπιστοσύνης, ο οποίος αυτή την εποχή είναι βαθιά στο πράσινο, αντικατοπτρίζοντας άλλωστε και τον καλπασμό της μετοχής που είναι από τις ελάχιστες που ακολουθούν κατά πόδας τον τραπεζικό δείκτη.

Φυσικά, σε εβδομάδα αποτελεσμάτων δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, τα οποία ανέβασαν τον προαναφερόμενο μετρητή σε δυσθεώρητα ύψη, αφού παρά τη μείωση του τζίρου, η κερδοφορία διατηρήθηκε.

Όλα λοιπόν σε ανοδική τροχιά, ενώ από το Μέγαρο μας υπόσχονται ακόμα καλύτερες μέρες με την διάδοση του VDSL σε όλο μεγαλύτερο αριθμό καφάο.

Σύμφωνα με το Μιχάλη, ανάμεσα στα σπίτια μας και το VDSL στέκεται ο Λεωνίδας, ο οποίος εμποδίζει να περάσει η λεωφόρος των δεδομένων στους υπολογιστές μας. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί η ΕΕΤΤ ετοιμάζει κάτι ακόμα καλύτερο για τον ΟΤΕ, αφού όλα δείχνουν ότι η ρυθμιστική πολιτική για τα δίκτυα νέας γενιάς πρόκειται να χαλαρώσει σε βαθμό απελευθέρωσης και τότε … «γαία πυρί μειχθήτω», ή απλά … «έκαστος εφ’ω ετάχθη».

Κάτι μας λέει πάντως ότι θα ακούσουμε πολλά και ενδιαφέροντα στο συνέδριο της ΕΕΤΤ, όπου φέτος διεξάγεται σε ένα διαφορετικό κλίμα, λιγότερο απαισιόδοξο και μάλλον πιο …απελευθερωμένο.

Share.

Leave A Reply