Αυτή την παροιμία χρησιμοποιεί ο λαός για να δείξει ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Πράγματι, τα δίκτυα στήνουν επιχειρησιακά κέντρα, «war rooms» τα βάφτισαν εύστοχα κάποιοι, αφού η όλη διαδικασία τείνει να εξελιχθεί σε πόλεμο. Στα καταφύγια υπάρχουν διπλά και τριπλά συστήματα ασφαλείας και κρυπτογράφησης, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς προβλέπονται και εναλλακτικοί χώροι. Με άλλα λόγια ότι και να γίνει ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί κανονικά και δεν χωρούν τεχνικά ή διαδικαστικά λάθη. Η ΕΕΤΤ ήδη απαντά στις διευκρινιστικές ερωτήσεις και στήνει από την πλευρά της το ανάλογο στρατηγείο. Όλα δείχνουν ότι θα δοθεί μάχη για μια χούφτα μεγάκυκλους. Διότι μέγα-κύκλοι αναμένεται ότι θα προκύψουν σε αρκετούς γύρους της διαδικασίας.
Οι τελευταίες πληροφορίες από την Wind είναι ότι θα χτυπήσει τους 2×10 MHz που ήδη κατέχει. Φαντάζεστε τι θα γίνει στη συνέχεια για τα 2×2.5 της Vodafone που «λιγουρεύεται» η Cosmote. Ο ένας κατεβαίνει με πληγωμένο εγωισμό από την πρόσφατη ήττα και θέλει μία νίκη για να τονώσει το ηθικό του και ο άλλος είναι λογικό να μη θέλει να παραχωρήσει ούτε χιλιόκυκλο από τα κεκτημένα.
Υπάρχει βέβαια και η φωνή της λογικής που λέει ότι η Cosmote δεν έχει ανάγκη περισσότερα από 2×10 MHz, διότι έχει διασταστασιοποιήσει το δίκτυό της στα 1800 ΜΗz.

Θα υπογραφεί η σύμβαση πΟΤΕ;
Σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από τον ΟΤΕ. Δεν είναι μόνο ότι η μετοχή ξανακατέβηκε κάτω από τα 3 ευρώ (2,93 τη Δευτέρα), αλλά και το γεγονός ότι σε σχέση με την σύμβαση ενδέχεται να βρέξει άρνηση από τους Γερμανούς. Λέγεται μάλιστα ότι πάνω που είχε βρεθεί η λύση με το αυγό του Κολόμβου, θα γυρίσουμε στο προ έτους, ή μήπως προ-αίτιο, ερώτημα: «Είναι ο ΟΤΕ ΔΕΚΟ ή δεν είναι»; Αυτή στην πράξη σημαίνει: «θα γίνει 25% μείωση στους μισθούς ή δεν θα γίνει»; Διότι αν τελικά κάποιοι ξαναμοιράσουν την τράπουλα για να θεωρηθεί ΔΕΚΟ το -10% των μισθών θα πρέπει να γίνει -25%. Ευσεβείς πόθοι θα μου πείτε. Σωστά, αλλά η πλάκα είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι συνδικαλιστές που προσπαθούν να αναστείλουν την υπογραφή της σύμβασης. Να δείτε που στο τέλος θα χρεώσουν σε αυτούς το λογαριασμό…
Η όλη κατάσταση έχει γίνει πλέον σήριαλ. Τελικά που να ήξερε ο Τσαμάζ όταν έπαιρνε το δαχτυλίδι από τον Βουρλούμη ότι θα ήταν τελικά «βέρα στο δεξί»…
Οι νεώτερες πληροφορίες πάντως λένε ότι μάλλον θα πρυτανεύσει η λογική, θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θα υπογραφεί η ΕΣΣΕ.

Έξω πάμε καλά
Μέσα μπορεί να γίνεται χαμός, αλλά έξω πάμε καλά και η AMC πήρε και επίσημα την 2η άδεια 3G στην Αλβανία. Το κόστος είναι 15,1 εκατομμύρια και στόχος είναι το δίκτυο να λειτουργεί στο τέλος του έτους. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Δημήτρης, ήταν «έτοιμοι από καιρό» και με την προοπτική ότι θα έπαιρναν την άδεια, έκαναν όλες τις σχετικές προεργασίες, που τώρα θα μειώσουν δραστικά το χρόνο. Αν δεν ρισκάρεις, δεν κερδίζεις, αν και στην προκειμένη περίπτωση επρόκειτο για calculated risk αφού, με δεδομένο ότι την πρώτη άδεια την έχει πάρει η Vodafone, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος άλλος να πάρει και κυρίως να αξιοποιήσει την 2η .
Έξω πάμε καλά και στις χορηγίες, αφού ο ΟΤΕ θα στηρίξει την ψηφιοποίηση της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης, καθώς και αυτής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει αρκετά μύρια και ήταν διακαής πόθος του Πατριαρχείου από το 2000, αν θυμάμαι καλά…
Συγχαρητήρια στον Μιχάλη, αν και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τον δρόμο των χορηγιών προς το Πατριαρχείο τον άνοιξε ο Χριστόδουλος της Hellas Sat. O οποίος παρεμπιπτόντως δείχνει το δρόμο και στα κέρδη αφού αν ο ΟΤΕ είχε, κατ’ αναλογίαν, τις οικονομικές επιδόσεις της Hellas Sat, κάποιοι εκεί στο Μαρούσι δεν θα είχαν χάσει τον ύπνο τους: EBIDA 17 μύρια, κέρδη 5,5 μύρια (36% αύξηση) και καταθέσεις στην τράπεζα 69 μύρια. Είπατε κάτι; Τώρα θα μου πεις γιατί έχει μπει πωλητήριο. Ε, όταν έχεις ένα δάνειο 2,1 δις για τις αρχές του 2013 πρέπει να είσαι «έτοιμος από καιρό» για την αποπληρωμή του, οπότε στην ανάγκη πουλάς προκαταβολικά και τα ασημικά. Μην τρέχεις την τελευταία στιγμή όπως ο Βενιζέλος…

Τρελαθήκαμε εντελώς;
Κάτω το χρηματιστήριο! Δυστυχώς δεν είναι σύνθημα αλλά πραγματικότητα. Προφανώς οι επενδυτές μπέρδεψαν την προτροπή του «αγαπούλα – πούλα» και πουλάνε τα χαρτιά τους. Ακούστε αποτιμήσεις: ΟΤΕ 1,5 δις, Πλαίσιο 95 μύρια, Intralot 133 μύρια, Quest 47 μύρια, Intracom 29 μύρια, Forthnet 23 μύρια, ΔΟΛ 10 μύρια κ.ο.κ. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι εν λόγω αποτιμήσεις είναι υποτιμημένες, αφού π.χ. μόνο τα ακίνητα του ΟΤΕ αξίζουν 1 με 1,5 δις και η Forthnet δίνει κάθε χρόνο μόνο στην Super League αρκετά εκατομμύρια περισσότερο από την αποτίμησή της.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Η είδηση ότι φεύγει ο Σωκράτης τάραξε την αγορά αφού ήταν ο μόνος που μιλούσε τη γλώσσα της. Μη με ρωτάτε πως προέκυψε η παραίτηση. Γνωρίζω μόνο την επίσημη εκδοχή που λέει ότι «τον κέρδισαν τα ακαδημαϊκά καθήκοντα και οι υποχρεώσεις που δημιουργεί ο νέος νόμος για την Παιδεία».
Η στήλη τον αποχαιρετά με ένα απόφθεγμα του συνονόματου αρχαίου σοφού: «Είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα έργο χωρίς να κάνει κανένα λάθος, αλλά δύσκολο είναι κι αν ακόμα φτιάξει κάτι αλάθητο να μην πέσει σε άδικο κριτή».
To θέμα είναι ποιος θα χειρίζεται πλέον τα θέματα της αγοράς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τρεις CEO’s έχουν ζητήσει από το καλοκαίρι να δουν τον υπουργό εδώ και καιρό χωρίς αποτέλεσμα. Αν σε πάνε «καρότσι» οι υποχρεώσεις από τα ταξί, τα φορτηγά και όλα τα άλλα αγκάθια των μεταφορών, μένει ελάχιστος χρόνος για τα υπόλοιπα, πλην σημαντικά, θέματα του υπουργείου, όπως π.χ. ο νόμος που περιμένει όλη η αγορά από την οποία ζητείται τόσο επίμονα να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη.
Τόσο η θέση του Σωκράτη όσο και η θέση του Άγγελου της ΕΕΤΤ θα καλυφθούν μέσα από τις διαδικασίες του opengov.gr Όσοι πιστοί προσέλθετε και προσοχή στις… πονηρές ερωτήσεις.

Τα πάντα HOL(a) και στην TV!
Η HOL έκανε και επίσημα την παρουσίαση του video club. Με 8 ευρώ το μήνα έχει κανείς πρόσβαση σε πολλά ελεύθερα κανάλια, το μπουκέτο του discovery αλλά και καμιά 200ριά ταινίες. Από κει και πέρα υπάρχει η λογική pay as you go, αφού ο συνδρομητής μπορεί να βλέπει την ταινία σε τιμές πιο χαμηλά και από video club. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, διότι ακολουθεί μία σειρά από interactive υπηρεσίες που θα σου επιτρέπουν να παραγγείλεις πίτσα, να διαχειριστείς τα multimedia αρχεία, ενώ αρκετές από αυτές τις υπηρεσίες είναι προσβάσιμες και από τα Android κινητά. Σε γενικές γραμμές η HOL προσπάθησε να διαφοροποιηθεί και σε κάποιο βαθμό το κατάφερε. Όσοι πιστοί προσέλθετε στα καταστήματα της Vodafone για να δείτε τα πάντα hol(a) και στην TV σε live demo!

ΝΔ-ΚτΠ 1-1.
Κόντρα ΚτΠ και ΝΔ για τις προσλήψεις προσωπικού. Βλέπετε στην ΚτΠ, σύμφωνα με τον Μιχελάκη, έδιωξαν 53 άτομα για να προσλάβουν 83 «με συμβάσεις ορισμένου χρόνου», όπως ανταπάντησε η ΚτΠ προσπαθώντας να δικαιολογήσει ότι ΚτΠ δεν σημαίνει Κοινωνία της Πρόσληψης αλλά Κοινωνία της Πληροφορίας. Όταν όμως είσαι στα κόκκινα το θέμα δεν είναι οι γαλάζιες ή οι πράσινες προσλήψεις…
Σε κάθε περίπτωση αναμένεται σύντομα ανασύνθεση του ΔΣ της εταιρείας, εν όψει και της συγχώνευσής της με την ΨΗΦΕΝ. Ελπίζουμε να μην αληθεύουν τα σενάρια ότι στην ΚτΠ περιμένουν τα στελέχη της ΨΗΦΕΝ για να «κλείσουν τρύπες» στο οργανόγραμμα. Θα είναι κρίμα να πάει τόση δουλειά στράφι…

Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του
Την επόμενη της άφιξης του Ρέσλερ στην Ελλάδα η Media Mark ανακοίνωσε ότι κλείνει τρία καταστήματα. Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του ή τουλάχιστον τρία από αυτά. Έτσι τα καταστήματα Μedia Markt Φαλήρου, Saturn Σταθμού Λαρίσης και Saturn Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη θα διακόψουν τις εργασίες τους και το 50% του προσωπικού τους θα μεταφερθεί σε άλλες θέσεις εργασίας εντός του Ομίλου. Παράλληλα, τα καταστήματα της Λ. Συγγρού στην Καλλιθέα, της Λ. Μαραθώνος στο Γέρακα, καθώς επίσης και της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία λειτουργούσαν με τo brand Saturn θα αλλάξουν την επωνυμία τους σε Media Markt.

iSquare στην 5η!!!
Τέσσερα νέα καταστήματα ετοιμάζει η iSquare μέχρι τα τέλη της χρονιάς μένοντας πιστή στο πλάνο ανάπτυξής της. Παράλληλα στις αρχές του 1012 θα ξεκινήσει και το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες «το iPhone 4S έρχεται στην Ελλάδα το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου». Επειδή όμως η μέρα λανσαρίσματος είναι Παρασκευή η μόνη Παρασκευή στο τελευταίο 10ήμερο είναι η 25η Νοεμβρίου. Οπότε, δια της εις άτοπον απαγωγής προκύπτει η ακριβής ημερομηνία.
Αφού οι τιμές Γαλλίας είναι 629€ /16GB 739€ /32GB και 849€ /64GB και με δεδομένο ότι εμείς στην Ελλάδα είμαστε –λόγω ΦΠΑ- λίγο παραπάνω θεωρείστε ότι οι πιθανές τιμές είναι κατ’ αναλογίαν περί τα 700, 800 ή 900 ευρώ αντίστοιχα. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα μην περιμένετε και πολλά πράγματα. Πάλι με τα λεφτά στο χέρι θα μείνουν κάποιοι.
Όσοι βιάζεστε να πάρετε γεύση από το νέο iPhone παρακολουθείστε το «Operation iPhone 4S» στο Digital Life. O Άγγελος Σφακιανάκης live από το Λονδίνο!

Παιάνες τον Γενάρη;
Intracom και Huawei είναι σε καλό δρόμο αλλά μην περιμένετε να ανακοινωθεί τίποτε πριν από τον Γενάρη. Έτσι και η Huawei θα μπει στην MTS αλλά και με τα «made in Europe» προϊόντα στην Ευρώπη. Αν μάλιστα γίνει το deal Vodafone Wind θα ανοίξουν σαμπάνιες στην Κηφισίας. Για το τελευταίο μάλιστα, όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η κατάληξη θα είναι θετική, με όσα αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για την τηλεπικοινωνιακή αλλά και για άλλες «ρυθμιζόμενες» αγορές.

Mobilus in Mobilis
Στη Vodafone άρχισε η αναβάθμιση – φρεσκάρισμα των καταστημάτων με σύνθημα «στο κέντρο ο πελάτης». Η αρχή έγινε πιλοτικά από το Μαρούσι ήδη ολοκληρώθηκε το Vodafone Shop στον Πειραιά και σταδιακά, μέσα στο 2012, αναμένεται ότι θα επεκταθεί σε όλο το δίκτυο. Η αλλαγή είναι εντυπωσιακή και ο πελάτης βρίσκει αμέσως αυτό που θέλει αφού υπάρχουν πια 3 κατηγορίες συσκευών: smartphones, chatphones και talkphones. Λένε ότι στις ΗΠΑ ο πελάτης αισθάνεται βασιλιάς και την Ιαπωνία θεός, μου είπε φίλος που εμπλέκεται στην αλλαγή. Εμείς θέλουμε απλά να αισθάνεται άνετα!!!
Τελικά κάτι έχει αλλάξει στην Vodafone. Διαρκώς μας εκπλήσσει ευχάριστα όπως τώρα με τα Business πακέτα κάνοντας τους άλλους απλώς να ακολουθούν. Σκεφτείτε ότι τώρα ανακάλυψαν κάποιοι τα femtocells για να προσφέρουν «full σήμα» στους συνδρομητές τους…

Μας άρεσε η διαφήμιση με το fish market από τον ΟΤΕ. Σε άλλες εποχές θα είχε κάνει φοβερή αίσθηση. Ωστόσο, η διαφήμιση που πουλάει αυτή την εποχή είναι η «αγαπούλα – πούλα», με τον Πρόεδρο και την φοβερή ατάκα «τι να το κάνω το παλτό στην έρημο». Επίσης αν θέλετε να δείτε τις επόμενες ατάκες ή να ψηφίσετε για κάποιες από αυτές δεν έχετε παρά να «κεντήσετε τη σταυροβελονιά σας» κάνοντας κλικ στο link:

Ενώ προμηνύονταν σαν η μητέρα όλων των μαχών, στην οποία η Samsung και η Apple θα μονομαχούσαν στο πεδίο των εντυπώσεων, παρουσιάζοντας τις ναυαρχίδες τους, το αποτέλεσμα ήταν μάλλον άνευρο. Μετά την Apple λοιπόν και το χλιαρό iPhone 4S, ήρθε η σειρά της Samsung να αποκαλύψει το Galaxy Nexus, με ένα μεγάλο event που …ακυρώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Λογικά ίσως, αφού το μούδιασμα που ακολούθησε την απώλεια του Steve Jobs δεν είχε κοπάσει στο ελάχιστο, τη στιγμή που οι Κορεάτες θα ήθελαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα σε αυτούς. Εμείς βέβαια, δεν χρειαζόταν να περιμένουμε το event -που τελικά θα γίνει στις 27 Οκτώβρη- αφού έχουμε επιβεβαιώσει τα χαρακτηριστικά της νέας Google συσκευής. Θα έχει οθόνη 4,65 ίντσων με ανάλυση 720p, διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,2GHz, 1GB μνήμης RAM και δε συμμαζεύεται. Από την άλλη η Motorola θα …σκίσει, με το Droid RAZR που θα αποκαλυφθεί λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18 του μηνός. Μετά από 7 χρόνια απουσίας από την αγορά το «ξυράφι» γίνεται και πάλι της μόδας, όποτε η Αμερικάνικη εταιρία είπε να το επανα-λανσάρει. Με κορυφαία τεχνικά, κατασκευή από κέβλαρ και φυσικά λειτουργικό Android άγνωστης προς το παρόν έκδοσης. Για τώρα πάντως, λέμε να πεταχτούμε μέχρι την Αγγλία, για να υποδεχτούμε το iPhone 4S. Ετοιμαστείτε για άλλα κόλπα όταν με το καλό το φέρουμε πρώτοι στην Ελλάδα, οπότε θα γίνει και η σχετική κλήρωση.

Market Place
Τώρα που ο Μιχάλης βρήκε τα 25 μύρια για τις επενδύσεις ποιος τον πιάνει. Προχωρά ακάθεκτος και ανοίγει δρόμο για ακόμα περισσότερους συνδρομητές. Για την ιστορία τα 15 μύρια αφορούν δάνειο από κυπριακή τράπεζα ενώ τα δέκα θα έρθουν από την μητρική εταιρεία. Στόχος είναι η εταιρεία να Cytaει τους άλλους από απόσταση. Δεν είναι βέβαια εύκολος αλλά ποιος είπε ότι δεν αρέσουν τα δύσκολα στον Μιχάλη;

Πληθαίνουν οι υποψήφιοι MVNOs στην αγορά. Εκτός από την Cyta και την Forthnet που έχουν δηλώσει τις προθέσεις τους, υπάρχει και η Viva η οποία έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα στους τομείς που έχει δραστηριοποιηθεί βάζοντας τα πολλές φορές με τους γίγαντες του χώρου. Viva Las MVNO!!!

H φτηνύνει ή ακριβύνει ο χαλκός ίνα θα γίνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σχολές. Η μία θέλει να φτηναίνει ο χαλκός για να οδηγηθούμε στην ίνα, και αυτή είναι και η θέση της Eπιτρόπου και η άλλη θέλει τον χαλκό ακριβό για να οδηγηθούμε στην ίνα. Άντε τώρα να κάνεις προβλέψεις σε αυτή την αγορά…

Η Forthnet πάντως έλυσε το πρόβλημα δορυφορικά. Μέσα στη βδομάδα ξεκινάει τη διάθεση του δορυφορικού Internet. Πως λέμε Ku 2 the Home!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply