Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 21 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Συνέδρια

Η Nova ανέδειξε τον ρόλο της τεχνολογίας στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών

30/05/2025infocomBy infocom2 Mins Read Συνέδρια

Ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, CEO της Nova ICT, ήταν ομιλητής στο συνέδριο NatCat Summit 2025, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29 Μαΐου, στο πάνελ με τίτλο: «Η ανθεκτικότητα των δημόσιων υποδομών και η αποτελεσματικότητα στρατηγικών διαχείρισης έκτακτων φαινομένων», μαζί με τον Χρίστο Δήμα, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, και τον Γιώργο Γκαζέτα, Ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η συζήτηση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Θέλμα Χατζηαθανασιάδου, επικεντρώθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υποδομές εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης έναντι της αποκατάστασης, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο της τεχνολογίας στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μηχανισμών πρόβλεψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης υπογράμμισε ότι «ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην πρόληψη είναι καθοριστικός. Η τεχνολογία σημαίνει ανθεκτικότητα και δεν αποτελεί απλώς ένα εργαλείο, αλλά έναν ισχυρό καταλύτη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας. Μέσω έξυπνων λύσεων και τεχνολογιών αιχμής, μπορούμε να προβλέπουμε, να ανιχνεύουμε έγκαιρα και να ανταποκρινόμαστε πιο αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικούς κινδύνους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Ψηφιακά Δίδυμα (Digital Twins) όπου μέσω της ψηφιακής προσομοίωσης μιας υποδομής μπορούμε πλέον να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά της σε καταστάσεις καταστροφών, αξιοποιώντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης».

Το συνέδριο συγκέντρωσε κορυφαίους εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς, οι οποίοι ανέλυσαν τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση, καθώς και τις στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών της.

Η Nova ICT, αξιοποιώντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), δίκτυα νέας γενιάς και έξυπνες εφαρμογές, αναπτύσσει μεγάλα έργα που συμβάλουν ενεργά στην Πολιτική Προστασία, όπως το Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Κρίσεων και Εθνικής Βάσης Δεδομένων (πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ), και η ανάπτυξη του συστήματος «Έξυπνο Δάσος» στον Υμηττό και το Όρος Αιγάλεω, αξιοποιώντας την τεχνολογία για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας και της δημιουργίας μακροπρόθεσμης αξίας για τη χώρα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

NatCat Summit Nova Αλέξανδρος Μπρέγιαννης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Nova αναδεικνύει την 40ή επέτειο του Τσερνόμπιλ με special αφιερώματα

Η ΤΝ στην πράξη: EPSILONNET και Microsoft ανέδειξαν το μέλλον των επιχειρήσεων

Η Nova φέρνει τη νέα εποχή συνδεσιμότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κλειστή εκδήλωση της EPSILON DYNAMICS του Ομίλου EPSILONNET

Ενημερωτική ημερίδα του ομίλου EPSILONNET για τη νέα δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Κορυφαίοι ομιλητές στο Balkan eCommerce Summit 2026!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ferryscanner Miles: Το νέο πρόγραμμα που ανταμείβει τους ταξιδιώτες σε κάθε ταξίδι
  • Εγκρίθηκαν οι σχετικές Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες.
  • Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
  • ΚΤΠ: Παρέδωσε την Ψηφιοποίηση του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου στο Υπ. Εξωτερικών
  • CORDIA: Αποκτά την εταιρεία ZEB ΑΕΕΥ και διευρύνεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
  • Η Snappi και το Fintech & AI Lab ανακοινώνουν Hackathon
  • ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής timologio, από 22/4
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.