Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 2 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Οι κβαντικές δορυφορικές επικοινωνίες είναι το υπερόπλο του μέλλοντος

29/04/2023infocomBy infocom2 Mins Read Telecoms

Τις δυνατότητες των δορυφορικών επικοινωνιών και τις νέες προοπτικές για την Ελλάδα, ανέλυσαν οι ομιλητές του πάνελ με τίτλο “The challenge of satellite communications”, στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς  26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Αθανάσιος Στάβερης Πολυκαλάς, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε, ότι μας δόθηκε μία μοναδική ευκαιρία από το Ταμείο Ανάκαμψης να επενδύσουμε 200 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα μικροδορυφόρων. “Το πρόγραμμα μας βάζει σε μία νέα εποχή, αυτό, που ονομάζεται newspace, δίνοντας τη δυνατότητα πλέον και σε ελληνικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις δυνατότητές τους να παράγουν τεχνολογία”, τόνισε και συμπλήρωσε, ότι “το 65% των επίγειων υποδομών θα φτιαχτούν από ελληνικές εταιρείες, όπως και το 35% του διαστημικού κομματιού”. “Είναι game changer, γιατί θα μιλάμε για κβαντικές τηλεπικοινωνίες και κβαντική κρυπτογράφηση, όλα αυτά με την τεχνική υποστήριξη του εθνικού μας παρόχου Hellas Sat”, επεσήμανε  κ. Στάβερης κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ελλάδας, Πράγας, Πορτογαλίας και της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο, που ήταν η πρώτη δοκιμή στην ΕΕ και ανέδειξε, όπως είπε, τις δυνατότητες της χώρας μας για ασφαλείς τηλεπικοινωνίες όχι μόνο σε εθνικό, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος “Hellas Sat S.A.” υπογράμμισε, ότι το Μάιο συμπληρώνονται 20 χρόνια, που η Ελλάδα και η Κύπρος έγιναν διαστημική δύναμη, ενώ αναφέρθηκε στις μελέτες για τον Hellas Sat 4, που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής. “Κάθε 1 ευρώ, που επενδύεται για το διαστημα έχει επιστροφή 8-12 ευρώ”, υπογράμμισε ο κ.Πρωτοπαπάς και εξήγησε, ότι οι δορυφόροι έγιναν πρώτη είδηση από τη στιγμή, που άρχισαν να ασχολούνται με τον τομέα αυτό μεγάλα funds, όπως η Amazon και ο Elon Musk. Οπως επεσήμανε μάλιστα, δεν υπάρχουν ασφαλείς κβαντικές επικοινωνίες χωρίς δορυφόρους. “Οι κβαντικές επικοινωνίες και οι κβαντικοί υπολογιστές είναι το υπερόπλο του μέλλοντος και του κυβερνοπολέμου, που επέρχεται”, επεσήμανε και πρόσθεσε, ότι υπάρχει διαμάχη Κίνας -ΗΠΑ για το ποιός θα τους φέρει πρώτος, καθώς όπως είπε, “μπορούν να σπάσουν πρωτόκολλα κρυπτογράφησης σε 10 δευτερόλεπτα”. “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κβαντική επικοινωνία και την κβαντική κρυπτογράφηση και ως χώρα και ως Ευρώπη”, κατέληξε ο κ. Πρωτοπαπάς.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος του 2045.gr, Φανούρης Δρακάκης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

The challenge of satellite communications Αθανάσιος Στάβερης Φανούρης Δρακάκης Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συσπειρώσεις στην αγορά για τον στρατιωτικό δορυφόρο

Το έργο SPACE-Crete με συντονιστή το ΙΤΕ κατακτά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αριστείας

Η LG Electronics παρουσιάζει υβριδική λύση κλήσης έκτακτης ανάγκης στην 5GAA

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 7,2% ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Φεβρουάριο 2026
  • ΕΑΤ: Ενισχύει την καινοτομία με το πρόγραμμα Proof-of-Concept για Αναδυόμενες Τεχνολογίες
  • Η πλατφόρμα Samsung Knox προστατεύει πλέον και τα monitors, με πιστοποίηση CC
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Πειραιώς: Ισχυρή λειτουργική επίδοση το 1ο τρίμηνο, σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2026
  • Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • THETI Club: Ο Dr. Oliver Zolman στο Mastery Forum
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.