Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 1 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Μετά από τρία χρόνια ταχείας ανάπτυξης, το 5.5G «είναι προ των πυλών»

24/04/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Το 5.5G Industry Summit, με θέμα «Bring 5.5G into Reality», πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Huawei Global Analyst Summit 2023. Οι ομιλητές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σημείωσαν πως, μετά από τρία χρόνια ταχείας ανάπτυξης, το 5.5G έχει φτάσει στο επόμενο στάδιο, εκεί όπου συγκλίνουν η βιομηχανία και τα ξεκάθαρα επιχειρηματικά σενάρια. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, «όλοι οι παράγοντες του κλάδου θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να κάνουν το 5,5G πραγματικότητα».

Ο Gan Bin, Αντιπρόεδρος & CMO, Wireless Solution, Huawei, δήλωσε ότι το 5.5G είναι προ των πυλών και πως θα οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις και ανάπτυξη στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα θα παρέχει ατελείωτες δυνατότητες για το μέλλον του smart living και της ψηφιακής οικονομίας, φτάνοντας σήμερα σε downlink 10 Gbit/s. Ο ίδιος σημείωσε πως οι 100 δισεκατομμύρια συνδέσεις θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Ο ακαδημαϊκός Wu Hequan πιστεύει ότι το 5,5G είναι ο «σύνδεσμος» μεταξύ 5G και 6G. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που το εμπορικά διαθέσιμο 5G δεν έχει προσφέρει πλήρως και επιτρέποντας νέες βιομηχανικές εφαρμογές και εφαρμογές AR/VR, το 5.5G, σύμφωνα με τον ίδιο, βοηθά στην παροχή νέων δυνατοτήτων γύρω από το 5G και στην καινοτομία για το 6G, ώστε να δημιουργηθούν τεράστια οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.

Η China Mobile, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους 5G στον κόσμο, εστιάζει έντονα στην ανάπτυξη του 5G-A. Ο Ding Haiyu, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του China Mobile Research Institute, εξήγησε ότι η China Mobile δημιουργεί συνεργατικές βάσεις καινοτομίας και ειδικά εργαστήρια για το 5G-A, με στόχο την ανάπτυξη ανοιχτών και κοινών περιβαλλόντων Ε&Α, δοκιμών και demo για νέες τεχνολογίες και προϊόντα. Η China Mobile δεσμεύεται να εργαστεί με τους συνεργάτες της για την προώθηση της εμπορικής χρήσης του 5G-A.

Ο Alan Loh, Innovation & Solutions Executive General Manager της Zain KSA, πραγματοποίησε μια ομιλία με τίτλο «5.5G Enriching Digital Life and Beyond». Κατά τη διάρκεια της, αναφέρθηκε στο ότι η Zain KSA πιστεύει ότι η εμπειρία των 10 Gbit/s που προσφέρει το 5.5G μπορεί να υποστηρίξει την αναβάθμιση του FWA και να φέρει στο προσκήνιο νέες επιχειρηματικές υπηρεσίες, για όλους τους πελάτες της.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5.5g 5G telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συσπειρώσεις στην αγορά για τον στρατιωτικό δορυφόρο

Το έργο SPACE-Crete με συντονιστή το ΙΤΕ κατακτά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αριστείας

Η LG Electronics παρουσιάζει υβριδική λύση κλήσης έκτακτης ανάγκης στην 5GAA

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Scan & Pay εκσυγχρονίζει το τελευταίο μίλι των παραδόσεων
  • Balkan eCommerce Summit 2026: Μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και αδύνατον να αγνοηθεί!
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.