Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Telecoms

Απώλειες 53,12 δισ. ευρώ για τους συνδρομητές κινητής από τα robocalls

23/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Μια νέα έκθεση της Juniper Research διαπιστώνει ότι θα υπάρξουν απώλειες 53,12 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, από κακόβουλες αυτοματοποιημένες κλήσεις (robocalls), σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα στην τρέχουσα χρονιά – μια σημαντική αύξηση, από τα 8,54 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές οι απώλειες θα προκληθούν από την επέκταση των τρόπων που χρησιμοποιούνται για να εξαπατηθούν οι τελικοί χρήστες, όπως η μη εξουσιοδοτημένη προώθηση κλήσεων και η πλαστογράφηση της αναγνώρισης κλήσεων – έχοντας πάντα, ως στόχο, το οικονομικό κέρδος.

Παρά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη πλαισίων μετριασμού του robocalling, όπως το STIR/SHAKEN στη Βόρεια Αμερική, η έκθεση προβλέπει ότι η ικανότητα των απατεώνων να «καινοτομούν» θα οδηγήσει αυτές τις ζημιές να φτάσουν τα 64,11 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως, έως το 2027.

Η Βόρεια Αμερική εξακολουθεί να είναι η περιοχή που πλήττεται περισσότερο, καθώς φαίνεται πως παρέχει μεγαλύτερες ευκαιρίες στους απατεώνες.
Αναμένεται πως θα αντιπροσωπεύει πάνω από τις μισές απώλειες που θα αποδοθούν σε αυτοματοποιημένες κλήσεις το 2023.

Ωστόσο, η έκθεση εκτιμά ότι το σύστημα STIR/SHAKEN που έχει υιοθετηθεί, έχει μειώσει την ετήσια αύξηση από τις αυτοματοποιημένες κλήσεις κατά 85% μεταξύ 2022 και 2023. Μέχρι το 2025, οι απώλειες αναμένεται να μειωθούν, για πρώτη φορά, στη Βόρεια Αμερική, λόγω της ευρείας υιοθέτησης αυτού του πλαισίου.

Η έκθεση προτρέπει τους ενδιαφερόμενους φορείς εκτός Β. Αμερικής να επικεντρωθούν σε μεθόδους οι οποίες θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η μη εξουσιοδοτημένη προώθηση κλήσεων, που θα καλύπτουν αποτελεσματικότερα μέσω προσαρμοσμένων πλαισίων και όχι μέσω μιας απλής αναπαραγωγής του STIR/SHAKEN.

Επιπλέον, η έκθεση προσδιορίζει την τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας ως «κλειδί», στο πλαίσιο μετριασμού της απάτης. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν την προέλευση της κλήσης στην οθόνη του smartphone τους πριν απαντήσουν και θα αποτελέσει την πιο σημαντική λύση για την προστασία των συνδρομητών.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

robocalls
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

Η Νότια Κορέα θεσπίζει καθολικό δικαίωμα στη χρήση δεδομένων

Το δορυφορικό δίκτυο Leo της Amazon ξεκινά στα μέσα 2026

Intracom Telecom: Νέος Senior Vice President στις Ηνωμένες Πολιτείες

Περιορισμένη παραμένει η επίδραση του ενεργειακού κόστους στις τηλεπικοινωνίες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.