Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 1 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Ericsson για 5G: Το οικονομικά οφέλη στο ΑΕΠ ξεπερνούν το επενδυτικό κόστος

28/11/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Μια έκθεση της Analysys Mason για λογαριασμό της Ericsson αναφέρεται στα πιθανά οικονομικά, καταναλωτικά και περιβαλλοντικά οφέλη από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) σε 15 αναδυόμενες αγορές, τονίζοντας ότι αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να δουν αύξηση του ΑΕΠ μεταξύ 0,3% και 0,46% έως το 2035.

Οι χώρες που λαμβάνονται υπόψιν στη συγκεκριμένη έκθεση είναι το Μπαγκλαντές, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ινδονησία, η Μαλαισία, το Μεξικό, το Μαρόκο, η Νιγηρία, το Πακιστάν, η Νότια Αφρική, η Ταϊλάνδη και η Τουρκία.

Η επέκταση στη ζώνη μεσαίων συχνοτήτων είναι ένας «βασικός παράγοντας επιτυχίας» για τις αναδυόμενες αγορές. Όπως σημειώνεται, η αναβάθμιση της βιομηχανίας και των αγροτικών περιοχών με χρήση έξυπνης τεχνολογίας μπορεί να αντιπροσωπεύει το 85-90% των συνολικών οικονομικών οφελών σε κάθε αναδυόμενη αγορά.

Η γεωργία χαρακτηρίζεται ως ένας σημαντικός τομέας και για τις 15 αγορές, καθώς αντιπροσωπεύει έως και 10% του ΑΕΠ σε ορισμένες αγορές. Η έκθεση εκτιμά ότι η ενισχυμένη αγροτική κάλυψη του 5G θα μπορούσε να προσφέρει έως και 1,8% αύξηση του μακροπρόθεσμου ΑΕΠ από τη γεωργία. Το 5G θα προωθήσει, επίσης, τις βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας, θα αυξήσει την αποδοτικότητα και θα μειώσει τα γεωργικά απόβλητα.

Σε άλλα ευρήματα της μελέτης αναφέρεται πως το βασικό κόστος εγκατάστασης υποδομών 5G εκτιμάται μεταξύ 3-8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά χώρα, ενώ απαιτείται μια επιπλέον επένδυση 20-35% για την επέκταση της κάλυψης. Πέρα από την κάλυψη του βασικού κόστους, η επέκταση της κάλυψης μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για το ΑΕΠ από την υιοθέτηση του στη βιομηχανία, ιδίως από την επέκταση της κάλυψης στη μεσαία ζώνη συχνοτήτων.

Οι περισσότερες χώρες αναμένεται πως θα παρουσιάσουν συνολικά οικονομικά οφέλη για το ΑΕΠ τρεις έως επτά φορές υψηλότερα από το πρόσθετο κόστος σε σχέση με την επέκταση της κάλυψης.

Τα κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν από το 5G θα είναι μεγαλύτερα από το FWA, τα logistics, τη γεωργία και περιπτώσεις χρήσης σε σχέση με την υγειονομική περίθαλψη. Επιπρόσθετα, η υιοθέτηση του 5G μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών, υποστηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη γεωργία, τις εμπορευματικές μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα, τα έξυπνα εργοστάσια και τις κατασκευές.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι κυβερνήσεις, οι ρυθμιστικές αρχές και οι φορείς χάραξης πολιτικής μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη δυνητική ανάπτυξη αντιμετωπίζοντας το 5G ως «εθνική υποδομή» και έχοντας εθνική στρατηγική και οδικό χάρτη.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G Ericsson report
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συσπειρώσεις στην αγορά για τον στρατιωτικό δορυφόρο

Το έργο SPACE-Crete με συντονιστή το ΙΤΕ κατακτά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αριστείας

Η LG Electronics παρουσιάζει υβριδική λύση κλήσης έκτακτης ανάγκης στην 5GAA

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Scan & Pay εκσυγχρονίζει το τελευταίο μίλι των παραδόσεων
  • Balkan eCommerce Summit 2026: Μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και αδύνατον να αγνοηθεί!
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.