Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Telecoms

ΕΕΤΤ: υπογραφή δύο Συμβάσεων για την «Προμήθεια Φορητών Φασματικών Αναλυτών»

22/12/2020infocomBy infocom3 Mins Read Drones Telecoms

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανακοινώνει την υπογραφή δύο ξεχωριστών συμβάσεων για την «Προμήθεια Φορητών Φασματικών Αναλυτών», μετά από Ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό. Οι δύο συμβάσεις συνθέτουν το συνολικό φυσικό και οικονομικό αντικείμενο ενός από τα Υποέργα της Πράξης «ΣΕΦΕ», το οποίο εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποίησης. Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους.

Στην πρώτη σύμβαση με τίμημα «εκατόν εβδομήντα τρεις χιλιάδες εννιακόσια εξήντα δύο ευρώ και οκτώ λεπτά» (173.962,08 €), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., Ανάδοχος είναι η εταιρεία «NETSCOPE SOLUTIONS A.E.», ενώ στη δεύτερη σύμβαση με τίμημα «διακόσιες εξήντα χιλιάδες εξακόσια πενήντα οκτώ ευρώ και σαράντα τέσσερα λεπτά» (260.658,44 €), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., Ανάδοχος είναι η εταιρεία «INTRACOM TELECOM».

Αντικείμενα των δύο συμβάσεων είναι α) η προμήθεια υπερσύγχρονων συστημάτων Φορητών Φασματικών Αναλυτών (συμπεριλαμβανομένων κεντρικών μονάδων, εξειδικευμένων κεραιοσυστημάτων, παρελκομένων) για τον εξοπλισμό της ΕΕΤΤ, τα οποία συμβάλλουν πολλαπλασιαστικά στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων της Αρχής καθώς και στη διεύρυνση της τεχνογνωσίας της, β) η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στη χρήση του εξοπλισμού και υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης. Τα συστήματα αυτά εντάσσονται σε ένα «ολιστικό» σχεδιασμό που έγκαιρα εκπόνησε και ήδη υλοποιεί η ΕΕΤΤ, ώστε να ασκεί συστηματικά και με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, ως Εθνικός Ρυθμιστής. Τα συγκεκριμένα συστήματα επιτρέπουν την ενδελεχή ανάλυση χαρακτηριστικών εκπομπών που αφορούν όχι μόνο τις υφιστάμενες υπηρεσίες (π.χ. Point-to-Point, LTE, κ.λπ.) αλλά και όλες τις καινοτόμες ευρυζωνικές υπηρεσίες που αναμένονται διεθνώς και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον μιας δεκαπενταετίας (ενδεικτικά, δίκτυα νέας γενιάς 5G, 6G κ.λπ.), σε εύρος φάσματος ραδιοσυχνοτήτων μέχρι και τα 110 Gigahertz (GHz). Υπογραμμίζεται ότι, τα συστήματα αυτά θα ενταχθούν και θα αξιοποιηθούν άμεσα στην επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΕΤΤ, γιατί είναι απόλυτα δια-λειτουργικά τόσο με τον υφιστάμενο εξοπλισμό εποπτείας φάσματος που διαθέτει η Αρχή, όσο και με τον πρόσθετο φορητό εξοπλισμό εποπτείας, του οποίου η προμήθεια έχει δρομολογηθεί από την ΕΕΤΤ. Σημειώνεται ότι, αυτά τα συστήματα Φορητών Φασματικών Αναλυτών είναι ιδιαίτερα εύχρηστα και θα αξιοποιούνται σε συνδυασμό και με Τηλεκατευθυνόμενα Πτητικά Μέσα (Drones), στα οποία θα μπορούν να εγκαθίστανται, καθώς η ΕΕΤΤ έχει ήδη δρομολογήσει την απόκτησή τους.

Βασικός στόχος της ΕΕΤΤ, μέσω των συγκεκριμένων συστημάτων αλλά και μέσω του πρόσθετου φορητού εξοπλισμού εποπτείας που θα αποκτήσει, είναι η ταχύτατη, με απόλυτη ακρίβεια και σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας ανταπόκρισή της, για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση περιστατικών παρεμβολών στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων. Ως εκ τούτου, η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει να ασκεί με αυξημένη αποτελεσματικότητα τις αρμοδιότητες εποπτείας του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων στη χώρα μας, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη αξιοποίηση του σπάνιου αυτού εθνικού πόρου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον εθνικό στόχο για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες, για το συγκεκριμένο Υποέργο και τη συνολική Πράξη «ΣΕΦΕ», παρέχονται μέσω του διαδικτυακού τόπου: https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/EETT/ESPA/SEFE/index.html

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EETT
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

Η Νότια Κορέα θεσπίζει καθολικό δικαίωμα στη χρήση δεδομένων

Το δορυφορικό δίκτυο Leo της Amazon ξεκινά στα μέσα 2026

Intracom Telecom: Νέος Senior Vice President στις Ηνωμένες Πολιτείες

Περιορισμένη παραμένει η επίδραση του ενεργειακού κόστους στις τηλεπικοινωνίες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα με περισσότερες από 200 συζητήσεις και 1.200 ομιλητές
  • Alpha Bank Campus: Δύο ιστορικά κτήρια της τράπεζας υποδέχθηκαν πάνω από 500 επισκέπτες
  • Πειραιώς: Έναρξη αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του Piraeus Startup Accelerator
  • GRID TELECOM: Εντάσσεται στη Διεθνή Ένωση SubOptic και στη Διεθνή Επιτροπή Προστασίας Υποθαλάσσιων Καλωδίων
  • Η Ελλάδα εκσυγχρονίζει την Πολεμική Αεροπορία με την παράδοση του 50ού F-16V
  • ElvalHalcor: Στο πλευρό της «Κύδων Special Team» για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού
  • ΕΛΤΑ: Ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου
RSS itsecuritypro.gr
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
  • Διπλή διάκριση για τα SmartTalks της Smart Press στα Greek Podcast Awards 2025!
  • Η IDEAL Technology αναγνωρίζεται ως SASE Specialized Distributor της Fortinet σε Ελλάδα & Κύπρο
  • Η Μαρία Περιμένη αναλαμβάνει τη θέση της Training Business Development Manager στην ALEF Distribution GR
  • PeS Cybersecurity & CrowdStrike φέρνουν το AI στην πρώτη γραμμή σε ένα υψηλού επιπέδου cybersecurity event
  • Synthesis.ai: Το νέο Κέντρο Αριστείας της Uni Systems που μετατρέπει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε μετρήσιμη επιχειρησιακή αξία
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.