Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Academic

Πρωτιά της ελληνικής ομάδας PN Gaming στο Kodu Kup Europe

17/10/2014infocomBy infocom3 Mins Read Academic

Μεγάλη ήταν η διάκριση για την Ελλάδα, στο σχολικό διαγωνισμό Kodu Kup Europe που πραγματοποιήθηκε στο Innovation Center της Microsoft στις Βρυξέλλες, με την ελληνική ομάδα να κερδίζει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίστηκαν.

Nικητήρια Ομάδα_ PN GAMING

Η νικήτρια ομάδα με την ονομασία PN Gaming, η οποία αποτελείται από τους μαθητές των Εκπαιδευτήριων Δούκα, Πάνο Οικονόμου και Γεώργιο Νικηφόρο Αυγουστίδη, καθώς και από τον καθηγητή Πληροφορικής, Βασίλη Οικονόμου, κατέκτησε τον τίτλο “Champion of Champions” με ένα μοναδικό παιχνίδι που σχεδίασαν, το “Behind the Red” το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη. Ακολούθησαν η ομάδα της Αγγλίας στη και η ομάδα της Πορτογαλίας. Η διάκριση αυτή είναι τόσο σημαντική όσο και επίκαιρη, με δεδομένο τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, European Schoolnet, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών  που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία.

To Εuropean Code Kup είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη,  απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Ηνωμένο Βασίλειο), παρουσιάζοντας μπροστά στην κριτική επιτροπή τα υποψήφια παιχνίδια και τις δεξιότητες που ανέπτυξαν μέσα από το Microsoft Kodu Game Lab.

Μετά τη σημαντική νίκη της χώρας μας, οι νικητές Πάνος Οικονόμου και Γεώργιος Νικηφόρος Αυγουστίδης  δήλωσαν σχετικά: «Μέσα από αυτό το διαγωνισμό μάθαμε κάτι καινούργιο – που θα μας βοηθήσει σίγουρα στο μέλλον. Επίσης ανακαλύψαμε τα πλεονεκτήματα της ομαδικής συνεργασίας. Το Kodu Kup ήταν μια πολύ συναρπαστική εμπειρία και τα συναισθήματα που βιώσαμε όταν δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το παιχνίδι μας ήταν μοναδικά. Ζήσαμε πολλές απίστευτες στιγμές. Το Kodu Kup είναι ένα πολύ καλό βήμα για να ξεκινήσει κανείς να μαθαίνει κώδικα».

Ο Φώτης Δραγανίδης,  Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης της Microsoft δήλωσε σχετικά: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους Έλληνες Πρωταθλητές του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Kodu Kup από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, οι οποίοι μας έκαναν για μια ακόμη φορά πολύ περήφανους! Ο διαγωνισμός αυτός αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο του Game Based Learning, της μάθησης δηλαδή μέσα από το παιχνίδι στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης στα νέα παιδιά. Ελπίζουμε αυτή η εμπειρία να ενθαρρύνει και άλλα νέα παιδιά να συμμετάσχουν σε έναν τόσο συναρπαστικό και διασκεδαστικό διαγωνισμό, όπως το Kodu Kup!».

Ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ δήλωσε σχετικά «Εκ’ μέρους του ΣΕΠΕ θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σπουδαιότητα της επιτυχίας αυτής όχι μόνο σε Εθνικό αλλά και σε Διεθνές επίπεδο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια ελληνική ομάδα του Πανευρωπαϊκού Kodu Kup καθώς και στη Microsoft και το European Schoolnet για τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού διαγωνισμού. Η χαρά μας είναι διπλή γιατί η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημασία και το ρόλο των ψηφιακών δεξιοτήτων σήμερα περισσότερο από ποτέ και δη για τη χώρα μας. Ευχή μας η επιτυχία αυτή να είναι η αρχή και το έναυσμα για τη διάδοση και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα μας, μία προσπάθεια στην οποία επικεντρώνεται και ο ΣΕΠΕ μέσω της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014».
Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

e-Skills for Jobs 2014 Kodu Kup Europe microsoft PN Gaming ΣΕΠΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η OpenAI τερματίζει την αποκλειστική συνεργασία της με τη Microsoft

Το Παρίσι μειώνει την εξάρτηση από την αμερικανική τεχνολογία

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΑΙΘΑ & Microsoft για την εισαγωγή AI βοηθού στο Ψηφιακό Φροντιστήριο

Η ΤΝ στην πράξη: EPSILONNET και Microsoft ανέδειξαν το μέλλον των επιχειρήσεων

AI FOR GOOD Hackathon: UBITECH και Microsoft στην ανάπτυξη λύσεων ΤΝ με κοινωνικό αντίκτυπο

Η Microsoft φέρνει το Frontier Suite

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
  • Καταληκτική ημερομηνία υπογραφής δανείων για το «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ» στις 2 Ιουνίου 2026
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Μάρτιος 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.