Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Η ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες και τα data centers

27/06/2025Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Επιχειρήσεις

Για ένα νέο κεφάλαιο στις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση της επιχείρησης:

«Μόλις πριν μερικές ημέρες, αξιοποιώντας το υπερσύγχρονο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο FTTH δίκτυό μας στην Ελλάδα, κάναμε την είσοδό μας στην λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών, μέσω της διάθεσης ιδιαίτερα ανταγωνιστικών πακέτων για internet για ιδιώτες και επαγγελματίες με εγγυημένες υπερυψηλές ταχύτητες, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα!».

Επανέλαβε ότι το 2024 υπήρξε σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση της ανάπτυξης του δικτύου Fiber To The Home της ΔΕΗ έχοντας φτάσει ήδη σε πάνω από 1,2 εκατ. νοικοκυριά, και επιχειρήσεις έχοντας θέσει τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου για την κάλυψη 3 εκατ. στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Στάσσης μίλησε και για τον σχεδιασμό της ΔΕΗ για τη ανάπτυξη ενός mega Data Center 300 MW στη Δυτική Μακεδονία. Η σχετική επένδυση θα προχωρήσει μόλις υπάρξει συμφωνία με hyperscalers που θα το χρησιμοποιούν.

Πρόσθεσε πως «τα Data Centers μπορούν να βελτιώσουν τη θέση της ΔΕΗ στην Παραγωγή μέσω μακροχρόνιων συμβολαίων αγοράς ενέργειας (PPAs) προσφέροντας ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις στην επένδυσή μας. Επιπλέον, πρόκειται για μία επένδυση που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα μεταμορφώσει το χαρακτήρα της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας νέα πνοή ανάπτυξης, καθώς γύρω του θα δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα τεχνολογίας. Η παροχή της ενέργειας στο mega data center θα γίνεται behind the meter, δηλαδή οι ανάγκες του δε θα επιβαρύνουν το σύστημα ενέργειας της χώρας».

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι στο υφιστάμενο Επιχειρηματικό Πλάνο της εταιρείας δεν συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή του mega Data Center. Είναι μία επένδυση, που εφόσον υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε αναβάθμιση των στόχων της επιχείρησης και σε επίπεδο κερδοφορίας και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση, θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι δεν θα επηρεαστεί αρνητικά η πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου μας, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στρατηγικού εταίρου για το σκέλος των Data Centers, σε περίπτωση που το έργο αποκτήσει μεγαλύτερη κλίμακα, φτάνοντας ενδεχομένως στο επίπεδο του 1GW».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Γιώργος Στάσσης ΔΕΗ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SmartTalks #112: Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Flip – Νέα εποχή στο refurbished!

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Weekly Telecom: 5G+ ταχύτητες – loading για τον επόμενο πρόεδρο της ΕΕΤΤ!

Infocom Today #163: «Κόφτης» στα social, ενίσχυση συνδεσιμότητας, νέο χερσαίο καλώδιο!

Οι πασχαλινές προσφορές έφτασαν στο samsung.com/gr

Στρατηγική επέκταση της Austriacard Holdings στη Μέση Ανατολή

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα με περισσότερες από 200 συζητήσεις και 1.200 ομιλητές
  • Alpha Bank Campus: Δύο ιστορικά κτήρια της τράπεζας υποδέχθηκαν πάνω από 500 επισκέπτες
  • Πειραιώς: Έναρξη αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του Piraeus Startup Accelerator
  • GRID TELECOM: Εντάσσεται στη Διεθνή Ένωση SubOptic και στη Διεθνή Επιτροπή Προστασίας Υποθαλάσσιων Καλωδίων
  • Η Ελλάδα εκσυγχρονίζει την Πολεμική Αεροπορία με την παράδοση του 50ού F-16V
  • ElvalHalcor: Στο πλευρό της «Κύδων Special Team» για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού
  • ΕΛΤΑ: Ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου
RSS itsecuritypro.gr
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
  • Διπλή διάκριση για τα SmartTalks της Smart Press στα Greek Podcast Awards 2025!
  • Η IDEAL Technology αναγνωρίζεται ως SASE Specialized Distributor της Fortinet σε Ελλάδα & Κύπρο
  • Η Μαρία Περιμένη αναλαμβάνει τη θέση της Training Business Development Manager στην ALEF Distribution GR
  • PeS Cybersecurity & CrowdStrike φέρνουν το AI στην πρώτη γραμμή σε ένα υψηλού επιπέδου cybersecurity event
  • Synthesis.ai: Το νέο Κέντρο Αριστείας της Uni Systems που μετατρέπει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε μετρήσιμη επιχειρησιακή αξία
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.