Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Μελέτες

EY Ελλάδος: ο εσωτερικός έλεγχος στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

27/11/2023infocomBy infocom2 Mins Read AI Μελέτες

Στον ρόλο που καλείται να παίξει ο εσωτερικός έλεγχος στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), επικεντρώθηκε ο κ. Μιχάλης Πετροδασκαλάκης, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος, κατά τη συμμετοχή του στο Ετήσιο Συνέδριο Εσωτερικών Ελεγκτών “Break the Barriers”, που διοργανώθηκε πρόσφατα από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ενότητα «o Εσωτερικός Έλεγχος στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», ο κ. Πετροδασκαλάκης επισήμανε τη σημασία και τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τις επιχειρήσεις, τοποθετώντας από κοινού τον άνθρωπο και τη «μηχανή» στο επίκεντρο του επιχειρησιακού και λειτουργικού μετασχηματισμού. Σύμφωνα με την EY, ένας επιτυχημένος μετασχηματισμός που οδηγεί στη δημιουργία μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας, βασίζεται στη σύμπραξη τριών δυνάμεων: άνθρωπος, τεχνολογία και καινοτομία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετροδασκαλάκης επικεντρώθηκε στις δυνατότητες με τις οποίες ενισχύει τους εσωτερικούς ελεγκτές η «παραγωγική» τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI), σε όλο τον κύκλο ζωής του εσωτερικού ελέγχου – από την εκτίμηση κινδύνου έως την προετοιμασία αναφορών. Μεταξύ άλλων, η GenAI συνδράμει στη δημιουργία και τροποποίηση κειμένου, στην μετατροπή ομιλίας σε κείμενο και αντίστροφα, στην εξαγωγή και δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού, και την ανάκτηση και κατανόηση πληροφοριών και δεδομένων (σύγκριση εγγράφων, αναζήτηση και «εξόρυξη» δεδομένων από το διαδίκτυο, sentiment analysis, κ.ά.). Παράλληλα, μοιράστηκε τα αποτελέσματα πρόσφατης παγκόσμιας έρευνας της ΕΥ, η οποία αναδεικνύει την ανάγκη οι CEOs να κατανοήσουν γρήγορα τις συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Επιπλέον, ο κ. Πετροδασκαλάκης υπογράμμισε το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των εποπτικών αρχών για την τεχνητή νοημοσύνη, με τους οργανισμούς να καλούνται να καθορίσουν σαφείς αρχές λειτουργίας για την ΑΙ, ώστε να υποστηρίζεται η ανάλυση κινδύνων και η μελέτη των επιπτώσεών της στον άνθρωπο, την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και παρακολούθηση των σχετικών εξελίξεων από τα στελέχη του εσωτερικού ελέγχου, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τους οργανισμούς τους στη διαχείριση των μελλοντικών αλλαγών.

Κλείνοντας, ο κ. Πετροδασκαλάκης παρουσίασε ένα πραγματικό παράδειγμα εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης σε έργα εσωτερικού ελέγχου από την ΕΥ, το οποίο επιβεβαιώνει τα οφέλη της χρήσης της τεχνολογίας αυτής, όπως αυτοματοποίηση διεργασιών, ενισχυμένη απόδοση, αυξημένη ταχύτητα και βελτιωμένη διαχείριση χρόνου.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ey Τεχνητή νοημοσύνη
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΝ: Υπέρογκες επενδύσεις, περιορισμένα αποτελέσματα και η διόρθωση της υπερβολής

Ο ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του

H Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι «φούσκα» – Οι εταιρείες καλούνται να προσαρμοστούν άμεσα

Προειδοποιήσεις Nokia για φυγή επενδύσεων AI από την Ευρώπη

Η Amazon και η Anthropic ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Οι καθυστερήσεις στα έργα data center απειλούν την ανάπτυξη της AI

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Stig Thorgersen: «Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής»
  • Δ. Παπαστεργίου: Υπέγραψε τη σύμβαση για την ίδρυση του Διακυβερνητικού Οργανισμού Mercator
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.