Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Currys: Απλοποιεί τη δομή και «μειώνει το χρέος» με την πώληση της Κωτσόβολος

03/11/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Επιχειρήσεις

Η βρετανική Currys ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, αφού συμφώνησε να πουλήσει την Κωτσόβολος στη ΔΕΗ, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε ένα deal που θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές της Currys σημείωσαν άνοδο 5,4% το πρωί της Παρασκευής, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, μειώνοντας τις απώλειες του περασμένου έτους στο 24,3%. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη συμφωνία για να μειώσει το χρέος της και το λογιστικό καθαρό έλλειμμα του συνταξιοδοτικού ταμείου.

Ο όμιλος Currys υποστήριξε ότι η πώληση θα απλοποιήσει τη δομή του, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες αγορές του, δηλαδή στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Θα ενισχύσει, επίσης, τον ισολογισμό του, θα αυξήσει την ευελιξία για επενδύσεις, την ανάπτυξη της επιχείρησης και θα βελτιώσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Τον Σεπτέμβριο, η Currys ανέφερε πτώση πωλήσεων στις περισσότερες αγορές, τονίζοντας ότι οι τάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίαζαν βελτίωση, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στις Σκανδιναβικές χώρες.

«Ως όμιλος, επικεντρωνόμαστε στο να διατηρήσουμε την ενθαρρυντική μας δυναμική στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και στο να επαναφέρουμε τη δραστηριότητα στη Σκανδιναβία σε τροχιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Alex Baldock.

Η ΔΕΗ ανέφερε ότι η συμφωνία για εξαγορά της Κωτσόβολος αποτελεί «μία στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού, σε μία αγορά που αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η εποχή της ενεργειακής μετάβασης και του νέου εξηλεκτρισμού δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο λύσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την εξαγορά της Κωτσόβολος η ΔΕΗ προχωράει ακόμη γρηγορότερα στον μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

currys Kotsovolos
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Uni Systems: διεθνής επέκταση, άμυνα και AI στο επίκεντρο της στρατηγικής

Το χαμένο στρατηγικό πλεονέκτημα του 50% – Ανώτατη ηγεσία χωρίς γυναίκες

Η Amazon και η Anthropic ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Real Consulting: σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών το 2025

Η Wolt και η Dott ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν τη μικροκινητικότητα στο Wolt+

Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
  • Καταληκτική ημερομηνία υπογραφής δανείων για το «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ» στις 2 Ιουνίου 2026
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Μάρτιος 2026
  • ΕΤΑΔ: Ξεκινούν οι μελέτες αποκατάστασης και λειτουργίας του Κυβερνείου
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.