Αυτοκτονία ο θάνατος του John McAfee, του βασιλιά των antivirus

0

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το Reuters, το δικαστήριο έκρινε ότι ο John McAfee αυτοκτόνησε, ολοκληρώνοντας την έρευνα για τον θάνατο του επιχειρηματία λογισμικού.

Ο McAfee, ο οποίος κυκλοφόρησε το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο λογισμικό προστασίας από ιούς στον κόσμο το 1987, βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 75 ετών, στις 23 Ιουνίου 2021, στη φυλακή, λίγες ώρες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας ενέκρινε την έκδοσή του στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή.

Ο Βρετανοαμερικανός μεγιστάνας της τεχνολογίας βρισκόταν στη φυλακή Brians 2 της Βαρκελώνης για οκτώ μήνες, μετά τη σύλληψή του και αφού είχε καταφέρει να διαφύγει για πολλά χρόνια από τις αρχές.

Αν και η νεκροψία είχε ήδη διαπιστώσει αυτοκτονία, η οικογένειά του είχε καταθέσει έφεση, ζητώντας μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα για τον θάνατό του. Η σορός του βρισκόταν σε νεκροτομείο της Βαρκελώνης, περιμένοντας να διευθετηθεί η δικαστική διαδικασία.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο υποψίας, κατηγορίας σε βάρος τρίτου, εγκληματικής συμπεριφοράς», ανέφερε η απόφαση, με ημερομηνία 24 Ιουλίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα την την Παρασκευή.

Η απόφαση δεν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με έφεση ενώπιον τακτικού δικαστηρίου.

Φωτογραφία John McAfee, από Creative Commons


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.