Τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα επλήγη από πρωτοφανείς πλημμύρες που οδήγησαν σε ανεπανόρθωτες καταστροφές σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Στην Uber Greece ενεργοποιήσαμε την ομάδα μας ώστε να διαθέσουμε την τεχνολογία και τις υπηρεσίες μας και να συνδράμουμε στις προσπάθειες ανάκαμψης και ανακούφισης των πληγέντων περιοχών.

Έχοντας αυτό υπόψη, διαθέτουμε από σήμερα το Uber Aid, μια συγκεκριμένη λειτουργία/επιλογή στην εφαρμογή μας, που είναι διαθέσιμη στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέσω της οποίας αναλαμβάνουμε τη μεταφορά βασικών προμηθειών/ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Το Uber Aid, διαθέσιμο έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, επιτρέπει στους χρήστες να συλλέξουν τις δωρεές τους και στη συνέχεια να καλέσουν ταξί, δωρεάν, το οποίο θα αναλάβει τη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης στα ειδικά, προκαθορισμένα κέντρα συλλογής και συγκέντρωσης.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι δυναμική και εξελίσσεται συνεχώς. Θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε στενά και να αναζητήσουμε τρόπους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία μας και το τοπικό μας αποτύπωμα για την ανακούφιση των πληγέντων. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε για όσο διάστημα απαιτείται η βοήθειά μας.» είπε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

Πώς λειτουργεί:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή
 2. Επιλέξτε “Πού πάτε” και συμπληρώστε μία από τις προκαθορισμένες τοποθεσίες
 3. Επιλέξτε το Uber Aid από το μενού επιλογής προϊόντων
 4. Επιλέξτε Uber Aid στην επιλογή προϊόντων και στείλτε αίτημα για ταξί. Η διαδρομή θα είναι δωρεάν για τους χρήστες και το κόστος της καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Uber Greece.
 5. Παραδώστε στον οδηγό την τσάντα με τα είδη που θέλετε να δωρίσετε.

Οι προκαθορισμένες τοποθεσίες συλλογής ειδών πρώτων ανάγκης είναι:

 • Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της Humanity Greece
  Αθήνα: Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο
 • Άλλος Άνθρωπος
  Αθήνα: Μεγάλου Αλεξάνδρου 109, Κεραμεικός
 • Αλληλεγγύη για Όλους
  Αθήνα: Αλεξανδρείας 76 Ακαδημία Πλάτωνος
 • Πατήσια: Κοινωνικό Φαρμακείο στα Πατήσια Ταυγέτου 60,
 • Πειραιάς: “Λιμάνι της Αγωνίας” Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78 1ος όροφος.
 • Μαρούσι: “Δίκτυο Αλληλεγγύης Αμαρουσίου” Σαλαμίνος 32
 • Νέα Ιωνία: Αγίας Φωτεινής 2
 • Νέα Σμύρνη: “Δίκτυο Αλληλεγγύης” Ζήλωνος 9
 • Άγιος Δημήτριος: “ΠΡΑΞΗ” Θουκυδίδου 75
 • Άλιμος: Στάση στο Καλαμάκι Παλαμηδίου 12-16
 • Χαλάνδρι: Κέντρο Νεότητας (Δαναίδων και Αντιγόνης)
 • Θεσσαλονίκη: “Αλμπατρος” Φιλίππου 74
 • Θεσσαλονίκη: “Ετεροτοπία” Πτολεμαίων 42 2ος όροφος

Η Uber Greece βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις απίστευτες ζημιές σε ολόκληρα χωριά και πόλεις.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.