Σύμφωνα με την νέα έκδοση της Έρευνας Focus on Tech Life που «τρέχει» με πρωτοβουλία της Focus Bari από το 1995, η χρήση internet στην χώρα μας είναι πλέον καθολική, ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο βαθμός αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνει το διαδίκτυο στους πολίτες-καταναλωτές για επικοινωνία, ενημέρωση, κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση, αγορές κλπ. Από τα πιο σημαντικά ευρήματα διαπιστώνεται ότι:

  • Η χρήση internet φτάνει πλέον στο 97%, με όλο και περισσότερους ηλικίας 55+ να γίνονται fans του διαδικτύου.
  • Το smartphone διατηρεί την πρωτιά του ως η κύρια συσκευή σύνδεσης στο internet με 97% των Ελλήνων να το χρησιμοποιούν καθημερινά και μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης να σημειώνεται στις μικρότερες ηλικίες.
  • Πάνω από 8 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, και πάνω από 7 στους 10 πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές με δημοφιλέστερο τρόπο πληρωμής τις χρεωστικές κάρτες.
  • Σχεδόν 2 στους 5 Έλληνες έχουν ακουστά τον όρο Metaverse με τις μικρότερες ηλικίες να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά γνώσης.
  • Σχεδόν 9 στα 10 παιδιά 5-12 χρόνων μπαίνουν στο internet  είτε μέσω κινητού, είτε μέσω tablet.

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.