Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 17 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Telecoms

H LG ανέλαβε πάλι την προεδρία στην ομάδα έργου της Next G Alliance

11/07/2023infocomBy infocom3 Mins Read Telecoms

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε την επανεκλογή του Dr. Lee Ki-dong, αναπληρωτής αντιπρόεδρος στο Research και Standards Lab της LG USA, ως προέδρου του Applications Working Group της Next G Alliance. Ο Dr. Lee εξελέγη για πρώτη φορά στη θέση αυτή το 2021 και η θητεία του ανανεώθηκε μέχρι τον Μάιο του 2025.

Η Next G Alliance, η οποία ιδρύθηκε το 2020 από την Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) με θεμελιώδη στόχο την προώθηση του 6G, περιλαμβάνει 6 ομάδες έργου, συμπεριλαμβανομένων των Applications, Technology και National 6G Roadmap. Με την εμπορική αξιοποίηση του 6G να αναμένεται να ξεκινήσει το 2029, περισσότερες από 100 εταιρείες από διάφορους τομείς – συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Αμερική – έχουν ενταχθεί στη συμμαχία για να επιταχύνουν ενεργά τον “κύκλο ζωής της NGA προς το 6G”, ο οποίος καλύπτει την έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή, τα υψηλά πρότυπα, την ετοιμότητα της αγοράς και την υλοποίηση.

Η επανεκλογή του Dr. Lee, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «είναι σημαντική για την LG, καθώς αποτελεί αναγνώριση της παγκόσμιας ηγετικής θέσης της εταιρείας στην πορεία προς το 6G, μιας τεχνολογίας που είναι έτοιμη να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη πολλών τομέων, όπως το mobility, το metaverse, η έξυπνη πόλη και το manufacturing. Ως η μόνη εταιρεία με έδρα την Ασία που συμβάλλει σε ηγετικούς ρόλους για τη Συμμαχία Next G, η LG θα συνεχίσει να επιβλέπει τις πρωτοβουλίες της Βόρειας Αμερικής που περιγράφονται στον οδικό χάρτη της Συμμαχίας, όπως ο καθορισμός τεχνικών απαιτήσεων 6G και η ανακάλυψη νέων εφαρμογών και περιπτώσεων χρήσης.

Η LG συνεχίζει να επιδεικνύει τη δέσμευσή της και την αριστεία της στην τεχνολογία 6G, συνεργαζόμενη με διάφορες εταιρείες και οργανισμούς για την προώθηση της τεχνολογίας. Πέρυσι, στο Ινστιτούτο Fraunhofer Heinrich Hertz (HHI) στο Βερολίνο, η LG δοκίμασε με επιτυχία τη μετάδοση και λήψη δεδομένων 6G σε συχνότητες THz και σε απόσταση 320 μέτρων σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, η εταιρεία αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στις κινητές επικοινωνίες, ενώ συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ινστιτούτα για την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών 6G. Το 2019, μέσω μιας συνεργασίας με το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), η εταιρεία εγκαινίασε το LG-KAIST 6G Research Center».

«Η τεχνολογία 6G θα αλλάξει το παιχνίδι και θα επιταχύνει την καινοτομία σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το metaverse, η ρομποτική και η αστική εναέρια κινητικότητα», δήλωσε ο Dr. Kim Byoung-hoon, CTO και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της LG Electronics. «Μέσω των εξαιρετικά προηγμένων προγραμμάτων R&D και της ισχυρής δέσμευσης για συνεργασία με τη βιομηχανία, η LG παίζει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των δικτυακών επικοινωνιών του μέλλοντος».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

6g LG
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η LG επαναπροσδιορίζει το μέλλον της βιομηχανικής παραγωγής με λύσεις smart factory και Physical AI

Απολαύστε ατέλειωτο περιεχόμενο με το webOS στις LG AI TV

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

Η Νότια Κορέα θεσπίζει καθολικό δικαίωμα στη χρήση δεδομένων

Το δορυφορικό δίκτυο Leo της Amazon ξεκινά στα μέσα 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.