Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, υπέγραψαν μια νέα «Διατλαντική Διακήρυξη», με στόχο τη συνεργασία των δύο πλευρών απέναντι στις απειλές που προέρχονται από τη Ρωσία και την Κίνα.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, αποτελεί μια σειρά από «μίνι» συμφωνίες που αφορούν στην τεχνητή νοημοσύνη, τα κρίσιμα ορυκτά, την καθαρή ενέργεια και την ασφάλεια.

Ο Sunak επαίνεσε τη συμφωνία ως «μια νέα οικονομική εταιρική σχέση για μια νέα εποχή, ενός είδους που δεν έχει συμφωνηθεί ποτέ πριν». Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις για αμερικανικές επενδύσεις 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις δύο πλευρές να προχωρούν σε κοινές έρευνες, σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί και η τεχνητή νοημοσύνη.

Όσον αφορά στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, ο ίδιος υποστήριξε πως «σήμερα, ο Πρόεδρος και εγώ συμφωνήσαμε να εργαστούμε μαζί για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης». «Το Ηνωμένο Βασίλειο ανυπομονεί να φιλοξενήσει την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης αργότερα αυτό το έτος, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της νέας τεχνολογικής εποχής και να το κάνουμε με σιγουριά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, η σύνοδος κορυφής που ετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία θα επικεντρώσει στους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και θα φιλοξενήσει ομιλίες σε σχέση με το πώς μπορούν αυτοί να μετριαστούν μέσω συντονισμένης δράσης, σε διεθνές επίπεδο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.