Η Εξελισσόμενη Αγορά των Ηλεκτρονικών Συσκευών (Μέρος Γ)

0

Στη σημερινή εποχή τόσο οι ηλεκτρονικές συσκευές αλλά κυρίως τα κινητά τηλέφωνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πολλοί είναι εκείνοι που φαίνεται να θέλουν να κάνουν περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές στο μέλλον αλλά διστάζουν.

Η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Η Εξελισσόμενη Αγορά των Ηλεκτρονικών Συσκευών» και η σύγκριση της Ελλάδας με άλλες 18 χώρες που διεξήχθηκε μέσω του δικτύου YouGov έδειξε ότι:

  • Η πιο δημοφιλής αγορά ηλεκτρονικών συσκευών είναι τα κινητά τηλέφωνα με την Ελλάδα να προηγείται του μέσου όρου των άλλων 18 χωρών και να έρχεται στην 5η θέση σε αγορά συσκευής κινητού του τελευταίους 12 μήνες.
  • Βασικά κριτήρια επιλογής στην Ελλάδα και διεθνώς είναι η τιμή και τα χαρακτηριστικά της συσκευής, καθώς και το design ειδικά στις νεαρές ηλικίες, ενώ…
  • Η φιλικότητα στο περιβάλλον φαίνεται να παίζει μικρό ρόλο, καθώς επικρατεί η άποψη ότι οι συσκευές που βοηθούν τον πλανήτη είναι πιο ακριβές.
  • Παρόλα αυτά, η σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος ως κριτήριο επιλογής για μελλοντικές αγορές ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζει αυξητική τάση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ.

Share.

Comments are closed.