Η Κίνα θα γίνει η πρώτη αγορά που θα φτάσει το 1 δισ. συνδέσεις 5G

0

Κατά τη διάρκεια του Post-MWC Sharing, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, η GSMA παρουσίασε την ετήσια έκθεση Mobile Economy China, στην οποία αναφέρεται πως η Κίνα θα είναι η πρώτη αγορά στον κόσμο που θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο συνδέσεις 5G, επιτυγχάνοντας το συγκεκριμένο ορόσημο μέχρι το 2025.

Όπως έγινε γνωστό, οι συνδέσεις 5G αναμένεται πως θα φτάσουν τα 1,6 δισεκατομμύρια έως το 2030, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου συνόλου. Την ίδια στιγμή, το 5G θα ξεπεράσει το 4G το 2024 και θα γίνει η κυρίαρχη τεχνολογία στην Κίνα. Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, η υιοθέτηση του 5G συνεχίζει να αυξάνεται, λόγω της επέκτασης των υποδομών και της έλευσης πιο προσιτών συσκευών.

Το 2022, οι τεχνολογίες και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρήγαγαν το 5,5% του ΑΕΠ της Κίνας – συνεισφορά που ανήλθε σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής προστιθέμενης αξίας. Επιπρόσθετα, οι σταθμοί βάσης 5G ξεπέρασαν τα 2,3 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022.

Σε δηλώσεις του, ο Mats Granryd, Γενικός Διευθυντής της GSMA, υποστήριξε πως «πρέπει να εργαστούμε μαζί καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή εξερεύνησης, όπου τα δίκτυα συναντούν το cloud, η ψηφιοποίηση μεταμορφώνει τις βιομηχανίες και το metaverse δημιουργεί νέες δυνατότητες. Με το συλλογικό όραμα, τη σοφία και τη δράση μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να διαμορφώσουμε το μέλλον της κινητής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα που προέκυψαν από το MWC Barcelona, όπως η παρουσίαση του GSMA Open Gateway. Επιπλέον, αναφέρθηκαν σε τρόπους με τους οποίους το ψηφιακό οικοσύστημα της Κίνας και η διεθνής κοινότητα μπορούν να συνεργαστούν εποικοδομητικά για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ευημερίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και τη διευκόλυνση της παγκόσμιας αγοράς και των ενοποιημένων προτύπων, προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολό της.

Επίσης, οι σκέψεις και τα σχέδια στράφηκαν στο επερχόμενο MWC Shanghai, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 28 – 30 Ιουνίου 2023, στο New International Expo Center (SNIEC). Αποτελεί το κορυφαίο event της Κίνας για τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς, παρέχοντας μια στρατηγική πλατφόρμα για τη συγκέντρωση και την προώθηση του ψηφιακού οικοσυστήματος.

Share.

Comments are closed.