Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Προχωρά το UFBB με τον ΟΤΕ

17/03/2023Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms

Έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου της από το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης των τριών τμημάτων του Ultra – Fast Broadband (UFBB) μεταξύ ΟΤΕ και υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η αντίστοιχη διαδικασία για τα τέσσερα τμήματα του έργου για τα οποία ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecoms.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή του διαγωνισμού για το UFBB εξετάζει το διάστημα αυτό τα δικαιολογητικά που έχει προσκομίσει η προαναφερόμενη κοινοπραξία, ώστε να στείλει για έλεγχο στο Ελεγκτικό την προς υπογραφή σύμβαση. Ωστόσο, δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να τεθεί προς υλοποίηση το σύνολο του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το UFBB αφορά την υλοποίηση ευρυζωνικών δικτύων (οπτική ίνα μέχρι τα σπίτια) σε περιοχές της χώρας χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον και αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την κάλυψη του συνόλου των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο internet.

Πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού 884 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με τη διαδικασία ανάθεσής του να έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ξεκίνησε το 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ θα υπογράψει τις προσεχείς εβδομάδες, για την υλοποίηση του έργου στις γεωγραφικές ζώνες (lots) 1, 3 και 7 που αφορούν: Το lot 1, 124.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 9 Περιφερειακές Ενότητες (Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Ζακύνθου, Ηλείας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας). Το 3, 122.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 13 Περιφερειακές Ενότητες (Εύβοιας, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας – Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου Τήνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων) και το 7, 101.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 14 Περιφερειακές Ενότητες (Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κ.Τ. Αθηνών, Β.Τ. Αθηνών, Δ.Τ. Αθηνών, Ν.Τ. Αθηνών, Αν. Αττικής, Δ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Λασιθίου).

Για το UFBB προβλέπεται χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 249 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω ΣΔΙΤ θα έχει διάρκεια 26 έτη και μέσω των υποδομών που θα υλοποιηθούν συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 837.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις (18% του συνόλου της χώρας) θα αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με ταχύτητα 1 Gbps.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

UFBB Ultra-Fast Broadband ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιωτικά Δίκτυα 5G: Τεχνολογία χωρίς στρατηγική ή στρατηγική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις των παρόχων;

Sparkle: νέο υποθαλάσσιο καλώδιο Ευρώπης – Μέσης Ανατολής με προσαιγιάλωση και στην Κρήτη

Η Κομισιόν επιστρατεύει τα δίκτυα 5G για τον εντοπισμό κακόβουλων drones

Τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ πριν τη λήξη θητειών

Η ΕΕΤΤ εγκαινιάζει τον Σταθμό Εποπτείας Φάσματος Δορυφορικών Επικοινωνιών

Ταχυδρομικές υπηρεσίες: απόφαση για το μέγιστο ύψος κατ’ αποκοπήν αποζημίωσης χρηστών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #155: Πρωταθλητές οι Έλληνες νέοι στην ΤΝ, χαμηλά οι επιχειρήσεις!
  • Νέο επαγγελματικό κεφάλαιο για τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο, Γενικό Διευθυντή του PIF
  • Ισχυρό δίπολο στην αγορά των smartphones, στην 50η επέτειο της Apple
  •  Η αδράνεια είναι ο μοναδικός κίνδυνος μπροστά στην ΤΝ – Το τελεσίγραφο των 18 μηνών
  • Lime: Φέρνει το LimePrime σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάνοντας τις μετακινήσεις πιο προσιτές
  • Η Eurelectric προειδοποιεί για την αύξηση των υβριδικών απειλών στα δίκτυα ενέργειας
  • Σχέδιο της ΕΚΤ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανθεκτικότητας
RSS itsecuritypro.gr
  • Τι είναι το Cloud VPS και γιατί αποτελεί ιδανική επιλογή για τη σύγχρονη επιχείρηση
  • Η ADACOM αναδεικνύεται CyberArk Partner of the Year 2025 (EMEA)
  • Τι φέρνει ο νέος Κανονισμός Μηχανημάτων της Ε.Ε. στον τομέα της κυβερνοασφάλειας;
  • Το 1ο Roadshow Κυβερνοασφάλειας της Ingecom Ignition στην Ελλάδα στις 5 Μαρτίου
  • Η Πλαίσιο αποχαιρετά τον Γιώργο Γεράρδο
  • Microsoft: Για δεύτερη χρονιά κορυφαίος εργοδότης τεχνολογίας στην Ελλάδα
  • Η span φέρνει την κυβερνοασφάλεια στον πυρήνα της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.