Δράση 250 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των σχολείων της χώρας με υψηλές ταχύτητες

0

Νέα δράση προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο να αποκτήσουν υψηλές ταχύτητες όλα τα σχολεία της χώρας σε συνδυασμό με τη δομημένη καλωδίωση που είναι αναγκαία στις διδακτικές αίθουσες.

Ειδικότερα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο 1 Gbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 10 Gbps (με δίκτυο οπτικών ινών ή με ασύρματες τεχνολογίες) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα η συνδεσιμότητα να υπάρχει σε όλο το σχολικό συγκρότημα.

Η εν λόγω δράση υπό την ονομασία, Fiber to the School, θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης (σε μια επόμενη ανακατανομή των κονδυλίων).

Σχετική αναφορά έκανε χθες, για πρώτη φορά επίσημα, ο Κώστας Τσαντίδης, διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση», με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.