Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Ericsson: Το 5G βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο, αλλά αναπτύσσεται γρήγορα

0

Η Ericsson υποστηρίζει ότι το 5G βοήθησε τους παρόχους να αντιμετωπίσουν τη στασιμότητα των εσόδων, με τη σταθερή ασύρματη πρόσβαση και τις περιπτώσεις χρήσης eMBB (Enhanced Mobile Broadband) να ενθαρρύνουν την προσέλκυση νέων συνδρομητών, τροφοδοτώντας με τη σειρά τους τα κέρδη.

Σε ένα ειδικό Mobility Report, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι οι προβλέψεις που είχε πραγματοποιήσει, σύμφωνα με τις οποίες οι συνδρομές 5G θα ξεπερνούσαν το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022, έχουν αποδειχθεί ακριβείς, με την ενεργοποίηση περίπου 230 δικτύων πέμπτης γενιάς.

Η ανάλυση της Ericsson καλύπτει τις 20 κορυφαίες αγορές, που παρουσιάζουν ποσοστά διείσδυσης 5G άνω του 15%, κάτι που αντιπροσωπεύει περίπου το 85% των παγκόσμιων συνδρομών δικτύων επόμενης γενιάς.

Η γνωστή κατασκευάστρια σημείωσε ότι υπάρχει άφθονο περιθώριο ανάπτυξης σε αυτές τις αγορές, καθώς «περίπου το 80 τοις εκατό των καταναλωτών δεν έχει ακόμη προχωρήσει με μια συνδρομή 5G».

Η Ericsson αναγνώρισε το eMBB ως «την κύρια περίπτωση πρώιμης χρήσης» για το 5G, λόγω του ότι η τεχνολογία επεκτείνει τη γεωγραφική κάλυψη και ανοίγει την πόρτα σε «διαφοροποιημένες προσφορές».

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στις προοπτικές του Fixed Wireless Access (FWA), «ιδιαίτερα σε περιοχές με μη εξυπηρετούμενες ή υποεξυπηρετούμενες αγορές ευρυζωνικής σύνδεσης». Η Ericsson προβλέπει ότι αυτές οι συνδέσεις θα ξεπεράσουν τα «300 εκατομμύρια μέσα σε έξι χρόνια».

Τόνισε, επίσης, ότι το cloud gaming και η βιομηχανία αποτελούν πιθανούς παράγοντες δημιουργίας εσόδων, παρουσιάζοντας «σημαντική αξία για τις επιχειρήσεις, με τα ιδιωτικά δίκτυα 5G και τα ασύρματα δίκτυα ευρείας περιοχής».

Ο Fredrik Jejdling, EVP και επικεφαλής Δικτύων στην Ericsson, δήλωσε «ενώ το 5G βρίσκεται ακόμη σε σχετικά πρώιμο στάδιο, αναπτύσσεται γρήγορα, με αποδεδειγμένες περιπτώσεις πρώιμης χρήσης και μια σαφή πορεία προς μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες» υπηρεσίες.

Share.

Comments are closed.