Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Ενισχύεται το hub του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για τα 5G & 6G

0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) προχωρά με το έργο επέκτασης του κόμβου που διατηρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην υποστήριξη της ανάπτυξης εφαρμογών 5G και 6G, με τον διεθνή οργανισμό να στοχεύει και σε περαιτέρω συνεργασίες με την ευρύτερη βιομηχανία.

Σε ανακοίνωση του, ο ESA αναφέρεται στην υπογραφή σύμβασης με τον πάροχο συστημάτων πληροφορικής CGI, για την προμήθεια νέου υλικού με στόχο την ενίσχυση του συγκεκριμένου κόμβου, ενώ υπογραμμίζει την υποστήριξη που υπάρχει από τη Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το hub ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022 και προσφέρει εγκαταστάσεις ώστε τρίτα μέρη να πειραματιστούν με υπηρεσίες συνδεσιμότητας που παρέχονται από δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αυτή η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Οι φορείς του κλάδου που συμμετέχουν στο έργο περιλαμβάνουν τις εταιρείες δορυφορικών επικοινωνιών Eutelsat και OneWeb, αλλά και τη Vodafone UK.

Η επέκταση πρόκειται να αυξήσει το φυσικό αποτύπωμα των δικτύων του κόμβου και να βοηθήσει στην ανάπτυξη βελτιωμένων δορυφορικών υπηρεσιών, στο edge computing, στην «ενορχήστρωση» πολλαπλών δικτύων και πολλαπλών τροχιών και στην ενίσχυση της ευκολίας χρήσης συστημάτων συνδεσιμότητας.

Η ομάδα πίσω από την ανάπτυξη του έργου σκοπεύει να πραγματοποιήσει και μια ανάλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιείται.

Ο επικεφαλής του προγράμματος 5G-6G του ESA, Antonio Franchi, δήλωσε ότι η συνεργασία «αποτελεί κλειδί για την καινοτομία στις τηλεπικοινωνίες και αυτό το έργο θα εδραιώσει τη θέση του hub ως ενός κομβικού σημείου για τη δημιουργία νέων συνεργασιών, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως».

Ο επιχειρηματικός διευθυντής της Vodafone UK, Nick Gliddon, πρόσθεσε ότι η επικύρωση «της διαλειτουργικότητας μεταξύ δικτύων 5G στη Γη και δορυφορικών δικτύων στο διάστημα» θα επιτρέψει στον πάροχο να προσφέρει «συναρπαστικές νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας σε όλο τον κόσμο».

Share.

Comments are closed.