Η αγορά του 5G IoT θα φτάσει τα 17,68 δισ. δολάρια έως το 2030

0

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Meticulous Research, η παγκόσμια αγορά του 5G IoT αναμένεται να αναπτυχθεί με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξεως του 47,6%, από το 2023 έως το 2030, φτάνοντας τα 17,68 δισεκατομμύρια δολάρια έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Το 5G IoT αποτελεί μια νέα γενιά ασύρματης τεχνολογίας, που χρησιμοποιείται για να προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες σε συσκευές IoT. Αυτές οι συσκευές, που συλλέγουν δεδομένα και από άλλες, βασίζονται στο 5G, καθώς αυτό προσφέρει μεταφορά δεδομένων με χαμηλό ρυθμό καθυστέρησης και με βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας.

Επί του παρόντος, το 5G IoT χρησιμοποιείται στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, των μεταφορών, της γεωργίας, του λιανικού εμπορίου και της υγειονομικής περίθαλψης. Χρησιμοποιείται, επίσης, σε έξυπνα εργοστάσια, έξυπνα κτίρια, έξυπνες πόλεις, έξυπνες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, για ασφάλεια και επιτήρηση.

Με τη σταθερή ανάπτυξη του 5G IoT σε αναπτυσσόμενες χώρες στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Λατινικής Αμερικής, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, οι ευκαιρίες για τις συνδεδεμένες συσκευές πολλαπλασιάζονται. Η αυξανόμενη σημασία των συσκευών 5G IoT σε έργα έξυπνων πόλεων, η αύξηση στη ζήτηση για IoT χαμηλής καθυστέρησης για το Industrial 4.0 και για wearable συσκευές, αποτελούν παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς.

Επιπλέον, η χρήση του 5G IoT σε αυτοοδηγούμενα οχήματα αλλά και οι μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει γύρω από την υγειονομική περίθαλψη, αναμένεται πως θα προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Share.

Comments are closed.