Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 2 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

«Απογοητεύει» το standalone 5G – Παραμένει χαμηλό το ενδιαφέρον των παρόχων

19/01/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Η standalone (SA) έκδοση των δικτύων πέμπτης γενιάς συχνά χαρακτηρίζεται ως το «πραγματικό» 5G. Εντούτοις, σχετική ανάλυση δείχνει πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους παρόχους για αυτήν.

Τα τελευταία ευρήματα για το 5G SA προέρχονται από την ερευνητική εταιρεία Dell’Oro Group, η οποία έχει προχωρήσει σε μια καταγραφή όλων των μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας, σε όλο τον κόσμο, που έχουν προχωρήσει σε σχετικά λανσαρίσματα. Η εταιρεία αναφέρει πως μόλις 39 από αυτούς έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη 5G SA.

«Η Reliance Jio, η China Telecom-Macau και η Globe Telecom βοήθησαν στο τέταρτο τρίμηνο, ώστε να πιεστεί το 2022 πάνω από το 2021, όσον αφορά στον αριθμό των δικτύων 5G SA eMMB [Enhanced Mobile Broadband] που διατέθηκαν», τονίζει ο αναλυτής Dave Bolan στον ιστότοπο της εταιρείας. «Αυτή ήταν μια απογοήτευση, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 200 non-standalone δίκτυα 5G (5G NSA) και τα περισσότερα από 700 δίκτυα LTE που θα μπορούσαν να υλοποιούν δίκτυα 5G SA».

Το 5G NSA θεωρήθηκε ευρέως ως ένα «σκαλοπάτι» για την παγκόσμια βιομηχανία της ασύρματης δικτύωσης. Το NSA, που εισήχθη στο πρώτο σύνολο προδιαγραφών του 5G, χρησιμοποιεί ένα νέο δίκτυο ραδιοπρόσβασης 5G «πάνω» σε 4G LTE. Επειδή, με αυτόν τον τρόπο, η διάθεση έγινε ταχύτερη και ευκολότερη, οι περισσότεροι πάροχοι στον κόσμο χρησιμοποίησαν αυτήν την έκδοση.

«Υπήρχαν ελπίδες ότι στις αρχές του έτους θα υπήρχαν πολλά περισσότερα δίκτυα SA το 2022, αλλά αυτές εξασθένισαν καθώς προχωρούσε η χρονιά», υπογράμμισε ο Bolan. «Μέχρι το τέλος του 2022, είχαμε εντοπίσει 39 MNO [φορείς κινητής τηλεφωνίας] που είχαν αναπτύξει δίκτυα 5G SA eMMB».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες προοπτικές, η Deloitte αναμένει ότι ο αριθμός των φορέων εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας που θα επενδύσουν σε 5G SA θα διπλασιαστεί, από περισσότερους από 100 το 2022, σε τουλάχιστον 200 έως το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G 5GSA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συσπειρώσεις στην αγορά για τον στρατιωτικό δορυφόρο

Το έργο SPACE-Crete με συντονιστή το ΙΤΕ κατακτά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αριστείας

Η LG Electronics παρουσιάζει υβριδική λύση κλήσης έκτακτης ανάγκης στην 5GAA

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 7,2% ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Φεβρουάριο 2026
  • ΕΑΤ: Ενισχύει την καινοτομία με το πρόγραμμα Proof-of-Concept για Αναδυόμενες Τεχνολογίες
  • Η πλατφόρμα Samsung Knox προστατεύει πλέον και τα monitors, με πιστοποίηση CC
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Πειραιώς: Ισχυρή λειτουργική επίδοση το 1ο τρίμηνο, σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2026
  • Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • THETI Club: Ο Dr. Oliver Zolman στο Mastery Forum
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.