Η Deutsche Telekom λέει πως τα 6 GHz είναι «ιδανικά» για το 5G

0

Η Deutsche Telekom πιέζει για τη χρήση του φάσματος των 6 GHz στις κινητές επικοινωνίες – και μόλις ολοκλήρωσε μια δοκιμή που δείχνει ότι το συγκεκριμένο φάσμα θα μπορούσε να αποδώσει πολύ καλά μέσα σε αστικά περιβάλλοντα.

Ο γερμανικός πάροχος ελπίζει ότι οι δοκιμές που πραγματοποιεί θα βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων κατά τη διάρκεια της επόμενης World Radiocommunications Conference της ITU, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 12 μήνες.

Η εταιρεία δοκίμασε το φάσμα των 6 GHz υπό πραγματικές συνθήκες στη Βόννη, σε μια σειρά από διαφορετικά σενάρια. Συνοψίζει τα αποτελέσματα σε μία μόνο πρόταση: «οι συχνότητες, οι οποίες είναι πολύ υψηλές σε σύγκριση με τις τρέχουσες ζώνες, είναι ιδανικές για χρήση κινητής τηλεφωνίας».

Στο μέλλον, σύμφωνα με την εταιρεία, το φάσμα των 6 GHz θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα, όσον αφορά στα δίκτυα 5G. Σημειώνει, επίσης, ότι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του φάσματος είναι πως οι υπάρχοντες ραδιοιστοί μπορούν εύκολα να «ενισχυθούν» με συχνότητες 6 GHz, ως μέρος ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού.

Η Deutsche Telekom χρησιμοποίησε μια δοκιμαστική άδεια που εκδόθηκε από την Bundesnetzagentur, για να πραγματοποιήσει τις δοκιμές. Πρόσθεσε μια κεραία 6 GHz σε μια τοποθεσία στην οροφή του κέντρου της στη Βόννη και χρησιμοποίησε έναν ειδικά διαμορφωμένο υπολογιστή ως τελική συσκευή, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη smartphones που να μπορούν να λειτουργούν στα 6 GHz.

Όπως επιβεβαιώνουν οι δοκιμές, το φάσμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πρόσθετο εύρος ζώνης σε αστικά περιβάλλοντα, δεδομένων των περιορισμών της απόστασης. «Τα ευρήματα αυτού του έργου θα μας βοηθήσουν να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουμε τη σωστή απόφαση στο επερχόμενο συνέδριο το 2023 και μετά να παρέχουμε στη Γερμανία ευρυζωνικές υπηρεσίες», τόνισε ο επικεφαλής φάσματος της ρυθμιστικής αρχής, σε δήλωση που συνόδευε την ανακοίνωση της Deutsche Telekom.

Τα 6 GHz θα είναι μία από τις πολλές ζώνες φάσματος που θα συζητηθούν στο WRC-23, για χρήση από τη βιομηχανία της κινητής. Το συνέδριο ξεκινά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 20 Νοεμβρίου του 2023. Ο GSMA είναι φυσικά υπέρ και ζητά την αδειοδότηση ενός μεγάλου τμήματος του φάσματος για χρήση από παρόχους κινητής τηλεφωνίας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.