Συμμετοχή και ομιλία του Δημήτρη Βαρουτά στο workshop του EMERG για την ευρυζωνική συνδεσιμότητα

0

Στον χώρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνου πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2022 διεθνής συνάντηση (workshop) του EMERG (European Mediterranean Regulators Group), όπου συμμετείχε ως ομιλητής ο Αντιπρόεδρος των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Καθηγητής Δημήτριος Βαρουτάς.

Το ανωτέρω workshop με τίτλο «Fostering Broadband Connectivity in the Euro – Mediterranean area:  Technical and Regulatory Challenges», που διοργανώθηκε από την Ιταλική Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Επικοινωνιών (AGCOM), το Politecnico di Milano και το Ισραηλινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (Technion), εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Δεκαετίας της Ευρώπης (Digital Decade) και αποτελεί μέρος του προγράμματος εργασίας του EMERG για το 2022 υπό την Προεδρία του Υπουργείου Επικοινωνιών (MOC) του Ισραήλ.

Το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η προώθηση της ευρυζωνικής συνδεσιμότητας στον ευρωμεσογειακό χώρο καθώς και οι προκλήσεις συνδεσιμότητας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον ρόλο των δικτύων 5G και των συγκρίσιμων τεχνολογιών στον μεσογειακό χώρο.

Ο κ. Βαρουτάς, συμμετέχοντας στην ενότητα με τίτλο «Regulatory challenges in developing broadband connectivity: the role of national regulators», μίλησε για την COVID-19 και την  μετά-COVID-19 εποχή, που έφεραν στον ορίζοντα νέες προκλήσεις σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, και ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης της βιωσιμότητας μέσω της ανθεκτικότητας των υποδομών και της επέκτασης της κάλυψης των ευρυζωνικών δικτύων. Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε πως η συνδεσιμότητα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των τελικών χρηστών για υψηλές ταχύτητες ευρυζωνικού διαδικτύου, τονίζοντας πως οι αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην ψηφιακή ζωή δημιούργησαν ταυτόχρονα την ανάγκη για την ανάπτυξη προσιτών, νέων ευρυζωνικών εφαρμογών και υπηρεσιών. Επομένως, στόχος είναι η διασφάλιση της συνεπούς εφαρμογής του ρυθμιστικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.