Η Samsung και η Ericsson διεκδικούν ρεκόρ ταχύτητας στα δίκτυα πέμπτης γενιάς

0

Σε διαφορετικές δοκιμές, που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Samsung και η Ericsson ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να «σπάσουν» συγκεκριμένα ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων μέσω δικτύων πέμπτης γενιάς 5G.

Η Samsung συνεργάστηκε με την NBN για να ανακαλύψει αν μπορεί να ανεβάσει τον «πήχη» στην απόδοση των δικτύων σταθερής ασύρματης πρόσβασης. Σε μια πρόσφατη δοκιμή πεδίου, οι δύο εταιρείες πέτυχαν ορισμένα σημαντικά ορόσημα. Πρώτον, κατάφεραν να μεταφέρουν να μεταδώσουν σε mmWave (28 GHz), σε 10 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, ισχυρίζονται ότι οι μέσες ταχύτητες των 1,75 Gbps στο downlink και των 61,5 Mbps στο uplink αποτελούν ρεκόρ σε αυτήν την απόσταση.

«Τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών με τη Samsung είναι ένα σημαντικό ορόσημο και καταδεικνύουν πώς ξεπερνάμε τα όρια της καινοτομίας σε σχέση με την υποστήριξη των ψηφιακών δυνατοτήτων στην Αυστραλία», δήλωσε ο Ray Owen, CTO της NBN.

«Καθώς αναπτύσσουμε την επόμενη εξέλιξη του δικτύου μας για να επεκτείνουμε την εμβέλειά του προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αποδείξουμε τις δυνατότητες του 5G mmWave. Η NBN θα είναι μεταξύ των πρώτων στον κόσμο που θα αναπτύξει την τεχνολογία 5G mmWave σε αυτήν την κλίμακα και επιτεύγματα όπως το ορόσημο των 10 χιλιομέτρων της Samsung θα ανοίξουν το δρόμο για περαιτέρω εξελίξεις στο οικοσύστημα».

«Αυτό το νέο ρεκόρ στο 5G αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας mmWave και την ικανότητά της να παρέχει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και χωρητικότητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του last mile στις αγροτικές περιοχές», δήλωσε η Junehee Lee, Επικεφαλής Ε&Α, Networks Business στη Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την NBN για να ωθήσουμε τα όρια της τεχνολογίας 5G ακόμη περισσότερο στην Αυστραλία και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του mmWave για όφελος των πελατών».

Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, η Ericsson «πειραματίστηκε» με το φάσμα CBRS (3,5 GHz), που δημοπρατήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διεκδικεί την «πρώτη επίδειξη στον κόσμο σύνδεσης 5G άνω του 1Gbps με φάσμα CBRS σε εσωτερικό περιβάλλον. Στην πρωτοποριακή φύση αυτής της δοκιμής πεδίου, προσθέτει το γεγονός ότι διεξήχθη χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα 5G SA.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να ωθούμε το τι είναι δυνατό με το 5G», δήλωσε ο Paul Challoner, Αντιπρόεδρος Network Product Solutions για την Ericsson Βόρεια Αμερική. «Η Ericsson δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού του 5G και του CBRS, ώστε να καταλύσει περαιτέρω τη χρήση αυτών των προηγμένων τεχνολογιών».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.