Η Samsung Electronics διόρισε τον Lee Jae-yong -ο οποίος είναι γνωστός στη Δύση ως Jay Y. Lee- στη θέση του εκτελεστικού προέδρου, δίνοντας στον εγγονό του ιδρυτή της εταιρείας τον επίσημο έλεγχο.

Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα που η Samsung γνωστοποίησε μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων, καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στο τρέχον αβέβαιο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον και την πιεστική ανάγκη για ισχυρότερη λογοδοσία και επιχειρηματική σταθερότητα κατά την έγκριση της σύστασης».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η άνοδος του Lee είναι απίθανο να αλλάξει την πορεία της εταιρείας βραχυπρόθεσμα, δεδομένου ότι «υπηρετούσε» εδώ και πολύ καιρό ως ο de-facto ηγέτης.

Αλλά η επίσημη ανάληψη του ελέγχου του κολοσσού σημαίνει ότι ο Lee θα είναι σε θέση να λάβει μεγαλύτερες στρατηγικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης εξαγορών, συγχωνεύσεων και διοχέτευσης επενδύσεων σε αναδυόμενες τεχνολογίες.

Ο 54χρονος Lee διαδέχεται τον πατέρα του, Lee Kun-hee, ως επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας της Νότιας Κορέας, μετά τον θάνατό του τελευταίου τον Οκτώβριο του 2020. Ο νεότερος Lee είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας από το 2017 και οδηγήθηκε δύο φορές στη φυλακή. Έλαβε προεδρική χάρη τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, κάτι που άνοιξε τον δρόμο για να αναλάβει επίσημα τον έλεγχο του κορεατικού κολοσσού.

«Χωρίς αμφιβολία, βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή», είπε ο Lee σε δήλωση του. «Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη κίνησή μας. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε, να είμαστε τολμηροί και ακλόνητοι στην επικέντρωση μας».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.